Peter Asschenfeldt A/S går konkurs

Den tidligere så fanden-i-voldske Peter Asschenfeldt er ved at miste grebet om sin og andres økonomi

Peter Asschenfeldt har altid haft store armbevægelser, men nu er de dårlige tider ved at indhente ham og hans selskabers økonomi. (Foto: Mik Eskestad).
Peter Asschenfeldt har altid haft store armbevægelser, men nu er de dårlige tider ved at indhente ham og hans selskabers økonomi. (Foto: Mik Eskestad).

Den tidligere så kendte forlægger Peter Asschenfeldt er ved at miste grebet om sin tidligere så store koncern.

Et af de ældste selskaber i Asschenfeldt-gruppen Peter Asschenfeldt A/S er netop taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Sø- og Handelsretten i København.

Som kurator optræder advokat Henrik Sjørslev, Lett Advokatfirma. Han siger:

- Jeg kan bekræfte, at selskabet er taget under konkursbehandling på eget initiativ, og det er sket i dag for få timer siden.

- Var Peter Asschenfeldt selv til stede under konkursen?

- Nej, det var han ikke, siger selskabets kurator, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at tilføje yderligere.

Peter Asscenfeldt A/S afleverede sit 2011-regnskab for blot en måned siden. Ifølge regnskabet er årets underskud på knap 3 mio. kr. Der er aktiver på 135 mio. kr. og en egenkapital på blot 11 mio. kr.

Selskabet har drevet finansierings- og investeringsvirksomhed og ejer aktieandele i datterselskabet Asschenfeldt Invest Gruppen A/S samt besidder en stribe kommanditandele, der i sin tid blev udbudt af datterselskaber af Asschenfeldt Invest Gruppen.

Peter Asschenfeldt A/S har investeret i ejendomme igennem kommanditselskaber og ejer andele i 43 aktive ejendomsselskaber.

Tidligere direktør vælter læsset

Asschenfeldt Invest Gruppens tidligere direktør Bent Schøn Hansen har anlagt sag mod selskabet med påstand om, at selskabet køber nogle af hans aktier, nominelt 8,8 mio. kr. til kurs 100. Selskabet har længe afvist kravet, men er nu i Københavns byret blevet dømt til at erhverve de pågældende aktier.

Ole Timm, der står i spidsen for Asschenfeldts forvaltningsforretning hos Habro & Finansgruppen understreger, at det var et krav fra den tidligere direktør, der fik selskabet til at vælte omkuld.

- Der var anlagt et mio.-krav mod selskabet fra tidligere direktør Bent Schøn Hansen. Den sag tabte vi, og der var ikke likvider til at betale. Derfor var vi nødt til at begære selskabet konkurs. Jeg har en meget stor forhåbning om, at det ikke kommer til at påvirke øvrige dele af koncernen, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen