Weber-grill sprang i luften

En chokeret læser blev vækket af et kæmpe brag, da hans grill med gastænding eksploderede

Plastikdækkenet på Weber gasgrillen er smeltet og hullet efter, eksplosionens flammer tog fat (Privatfoto)
Plastikdækkenet på Weber gasgrillen er smeltet og hullet efter, eksplosionens flammer tog fat (Privatfoto)

Et forkullet plastikdækken over grillen og store sodpletter efter flere meter høje flammer. Det var, hvad Per Oxholm fra Vejle vågnede op til torsdag morgen.

Gasdunken på hans cirka to år gamle Weber-grill var tilsyneladende sprunget i luften og havde skabt så store ødelæggelser, at det nær var gået helt galt.

Se også: Mor og søn forbrændt ved grillulykkeSe også: Engangsgrill i telt skyld i teenagers død

Ordentligt brag
Det var ellers en fredelig og sommerlig onsdag aften, da Per Oxholm tændte op i grillen ved 17-tiden. Kuglegrillen med gastænding var tændt i cirka 10 minutter, mens kullene varmede op. Ejeren fortæller, at han omhyggeligt slukkede og rensede grillen efter brug. Også plastikdækkenet lagde han over kuglegrillen, som normalt står på terrassen.

Men ved 22.30 tiden om aftenen blev han vækket af et ordentligt brag, som han i første omgang troede kom langt væk fra. Først næste morgen opdagede han, hvad der var sket. Grillen var bulet og skæv, og bunden af gasdunken var sprunget af og landet omkring fire meter væk i et blomsterbed. Ilden, som opstod efter eksplosionen, havde åbenbart været så voldom, at flammerne næsten nåede soveværelsesvinduet flere meter oppe.

- Det kunne være gået helt galt. Der er sodpletter under vinduet, og mine vindruer der er bundet fast på tagrenden cirka tre meter oppe er svedet af. Tænk, hvis jeg havde stillet grillen ind i garagen, som jeg indimellem gør. Så var det hele jo brændt ned, lyder det fra en chokeret Per Oxholm.

Undersøger sagen
Han har nu anmeldt eksplosionen til Sikkerhedsstyrelsen og håber ikke, at noget lignende sker for andre.

- Jeg har altid holdt grillen ved lige, som man bør, og troede ikke, at sådan noget kunne ske. Det er ret barsk, mener Per Oxholm.

Hos Sikkerhedshedsstyrelsen har man ikke kendskab til lignende sager, men presseansvarlig Mette Cramon oplyser, at man nu vil undersøge de nærmere omstændigheder.

- Det er producentens ansvar i sidste ende, at produktet er forsvarligt. I dette tilfælde har vi lavet en aftale om at undersøge pågældende forbrugers grill. Hvis der viser sig at være et problem, og hvis vi modtager flere lignende henvendelser, kan det give anledning til øget kontrol på området, forklarer Mette Cramon.

'Højst beklageligt'
Hos Weber kalder man sagen højst beklagelig og vil nu ombytte den eksploderede grill til en ny.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vores kunde har haft en dårlig oplevelse med grillen. Det umiddelbart ud til, at det er selve gasdåsen, der er eksploderet. Det har vi aldrig oplevet før, så det er højst beklageligt. Men det kan ske ved, at gasdåsen står i direkte sollys længe. Det kan overophede gasdåsen, som så kan eksplodere. På Webers gasdåse står der derfor 'Undgå direkte sollys', og vi anbefaler folk at skrue dåsen af, når de ikke bruger den – og generelt altid være påpasselige med at stille gas steder, hvor der kan blive rigtig varmt, skriver Webers PR-manager Anne Jungersen Thomsen i en email til Ekstrabladet.dk.

- Uanset hvad så hjælper vi altid gerne kunderne – og vi vil selvfølgelig også tage os af den her sag. Alt, kunden skal gøre, er at kontakte vores Kundeservice, som så vil bese grillen og efter alt at dømme ombytte den, så han kan komme i gang med at grille godt og sikkert igen.

Se også: De bedste råd til grill-aftenen

1 af 2 Bunden røg ud af gasflasken og fløj flere meter væk, da Weber gasgrillen sprang i luften (Privatfoto)
2 af 2 Plastikdækkenet på Weber gasgrillen er smeltet og hullet efter, eksplosionens flammer tog fat (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen