Ingen krise i chefens løn

Mens almindelige lønmodtagere må acceptere reelt at gå ned i løn, hiver cheferne stadigt større lønningsposer hjem

Der bliver uddelt bonusser og lønforhøjelser til mange danske chefer under krisen - imens må lønmodtagerne acceptere en reel lønnedgang. (Foto: Colourbox)
Der bliver uddelt bonusser og lønforhøjelser til mange danske chefer under krisen - imens må lønmodtagerne acceptere en reel lønnedgang. (Foto: Colourbox)

I 2010 fik 98.799 chefer i Danmark 13 procent mere i løn, bonus og honorarer. Mens lønnen for faglærte og ufaglærte arbejdere steg med 3,3 procent, skriver Fagbladet 3F. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, der henter oplysningerne direkte fra indberetningerne af løn til Skat.

Se også: Gav chefen en nyre - og blev fyret

- Det er tankevækkende, at cheferne skal have større stigninger i en periode, hvor virksomhe-derne ikke har klaret sig specielt godt, siger Jørgen Stamhus, der er forsker i arbejdsmarked ved Aalborg Universitet.

Får bonus for at fyre
Han påpeger, at det store lønhop især er udløst af store bonusser, som cheferne har fået for at styre virksomhederne igennem den svære tid.

- Det kan lyde paradoksalt, at man skal have bonus for at fyre folk. Men ejerne har haft brug for at belønne lederne for at føre dem igennem krisen, siger Jørgen Stamhus.

Se også: Så meget tjener Apples nye chef

Ved de seneste to overenskomstaftaler har lønmodtagerne accepteret, at deres løn stiger mindre end priserne. I praksis betyder det, at deres løn falder.

Dansk Arbejdsgiverforening ønsker ikke at kommentere den opsigtsvækkende stigning under krisen. Men vicedirektør Fini Beilin påpeger, at lønnen for chefer og deres ansatte steg lige meget før krisen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen