Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tænk-abonnenters kontonumre lækket

Forbrugerrådet er blevet opdaget i en digital bommert, som rådet jævnligt kritiserer andre for

(Foto: ekstrabladet.dk/epn)
(Foto: ekstrabladet.dk/epn)

Abonnenter på Forbrugerrådets blad Tænk har til stor forundring fundet deres hemmelige telefonnumre og kontonumre lækket til billeddelingstjenesten Flickr. Ved en fejl har Forbrugerrådet nemlig sendt de fortrolige oplysninger videre.

Det skriver Version2 og gratisavisen 24timer i dag.

Opsætningsfejl
Ifølge Version2's oplysninger var det en opsætningsfejl, der den 10. maj kom til at sende en del af rådets e-mailkorrespondance videre til billedtjenesten Flickr. Selvom de nu er slettet fra Forbrugerrådets Flickr-side, så har Google gemt dele af mailene.

Det betød, at man så sent som fredag stadig kunne finde indholdet af mails, der spænder fra abonnenter på Forbrugerrådets blad Tænk, som ønsker at opsige deres abonnement, til interne mails om kampagner og møder.

En enkelt mail indeholdt både det hemmelige telefonnummer og adressen på en Tænk-abonnent.

Rådet revser andre
Bommerten sker et lille års tid efter, at Forbrugerrådet selv søsatte en stor kampagne, der skulle gøre forbrugerne mere opmærksomme på, hvem de afgav deres personlige oplysninger til.

Forbrugerrådet erkender i den aktuelle sag, at der er tale om en fejl.

- Der blev lavet en konfigurationsfejl i forbindelse med opsætningen af en Flickr-kampagne den 10. maj. Vi blev opmærksomme på det om morgenen den 11. maj og fjernede det, men var ikke opmærksomme på, at Google kom forbi, siger afdelingschef Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet til Version2.

- Der er ingen tvivl om, at vi har begået en fejl, som vi har rettet, siger afdelingschef Vagn Jelsøe.

Beskyldt for spam og vildledning
Forbrugerrådet kom for nylig i mediernes søgelys, da rådet af flere jurister blev beskyldt for at opfordre til spam i forbindelse med oprettelsen af elklubben Tænk Strøm, der forhandler favorable priser hos elselskaberne.

Både elkunder og eksperter kritiserede også Forbrugerrådet for at vildlede kunderne i forbindelse med Tænk Strøm.

Se også: Forbrugerrådet beskyldes for at vildlede elkunder

Se også: 14.000 forbrugere kæmper for billigere el <b>Læs også: 14.000 forbrugere kæmper for billigere el</b>

Sådan havnede e-mails på Flickr

Forbrugerrådet havde oprettet en billedstrøm på Flickr i forbindelse med en kampagne, hvor rådet ville sætte fokus på anbefalede portionsstørrelser på eksempelvis slik og snacks. Forbrugerne kunne indsende deres billeder til Forbrugerrådet, som kunne uploade billederne til Flickr via e-mail.

Ud fra de e-mails, som Version2 har haft adgang til, kan man se, at de alle har 'Cc: Madbilleder på Flickr'. Flickr tilbyder, at man kan uploade billeder til tjenesten ved at sende dem til en unik e-mailadresse. Præcist hvordan denne adresse er blevet sat til at få videresendt almindelige mails til og fra Forbrugerrådet, har det ikke været muligt at få oplyst.

Kilde: Verion2

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen