Tyv har overtaget min identitet

Fik stjålet dåbsattest og pas: - Indtil nu har tyven købt ind og optaget lån for flere hundrede tusinde kroner i mit navn, sukker Dennis Lagard, som også skal stille i fogedretten

- Jeg drukner i regninger for hundrede tusinde kroner, siger Dennis Lagard fra Lolland. (Foto: Per Rasmussen)
- Jeg drukner i regninger for hundrede tusinde kroner, siger Dennis Lagard fra Lolland. (Foto: Per Rasmussen)

- Jeg har været ved at drukne i ubetalte regninger og rykkere, fordi en tyv har overtaget min identitet og køber vildt ind i mit navn.

Siden Dennis Lagard sidste efterår havde indbrud og fik stjålet pas og dåbsattest, er girokortene nærmest væltet ind gennem brevsprækken i hans hjem i Errindlev på det sydlige Lolland.

Såvel firmaer som udlånsvirksomheder jagter ham som dårlig betaler, fordi en smart svindler misbruger hans personlige papirer til at optage lån på falske præmisser - og køber varer, der aldrig bliver betalt.

Købte julegaver i mit navn
- Og for at det ikke skal være løgn, er jeg nu også blevet slæbt i fogedretten, fordi Nordea Finans nægter at acceptere min juridiske ret til blot af afvise de krav, der jævnligt ligger i postkassen, siger den 39-årige håndværker til Ekstra Bladet.

Dennis Lagard havde indbrud i sit hus på Lolland i september i fjor. Men først i januar i år begyndte 'kreditorerne' for alvor at røre på sig.

- Tyven har tilsyneladende købt kostbare julegaver og optaget lån i mit navn i december sidste år, hvorefter de ubetalte regninger pludselig begyndte at dukke op lige efter nytår, siger han.

For at få hjælp henvendte Dennis Lagard sig til sit forsikringsselskab If, hvor hans dækning omfatter juridisk bistand.

Flere hundrede tusinde
- Jeg fik at vide af juristen, at jeg udelukkende har pligt til at oplyse, at det ikke er mig, der har købt tingene –eller optaget lånene. Det kan ske mundtligt. Men hvis nogen forlanger min underskrift, skal de have den, siger han.

Den uheldige mand har ikke tal på alle de regninger, der er tilgået hans adresse i tiden, siden tyven gennemrodede hans hjem og løb med alle hans papirer.

- Men foreløbig er der begået dokumentfalsk i mit navn for flere hundrede tusinde kroner. Og jeg aner ikke, hvornår det stopper. Allerede i morgen kan posten jo have nye krav med til mig.

Ved du noget? Tip os på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mailen 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer