Vi er ligeglade med mors dag

Kun halvdelen af alle mænd fejrer deres mor på mors dag

Mor er den bedste i verden. Alligevel bliver hun ofte overset på mors dag, viser en undersøgelse. Foto: Colurbox
Mor er den bedste i verden. Alligevel bliver hun ofte overset på mors dag, viser en undersøgelse. Foto: Colurbox

Kassedamen i Netto har større chance for at blive forkælet end vores egen mor.

En ny undersøgelse viser nemlig, at vi er langt mere generøse over for fremmede mennesker som kassedamen og buschaufføren end over for hende, som har sat os i verden. Det på trods af, at Danmark netop er kåret som ét af de bedste steder at være mor.

Se også: Danmark er det femte bedste sted at være mor

Sønner er værst
Det er analysebureauet YouGov og chokoladeproducenten Anthon Berg, der står bag undersøgelsen, som er foretaget op til mors dag søndag den 13. maj.

Ikke overraskende viser resultatet, at mødre har en større chance for at blive fejret på mors dag, hvis de har en datter frem for en søn. Kun 56 procent af de adspurgte mænd svarede nemlig, at de fejrer deres mor på mors dag, mens 69 procent af de adspurgte kvinder svarede det samme.

Generelt er mænd mindre generøse over for deres forældre end kvinder er. 32 procent af mændene svarer, at de er generøse, mens 40 procent af kvinderne er gavmilde over for 'de gamle'.

Nordjyder er mest gavmilde
Undersøgelsen viser også, at chancen for at blive forkælet som mor er størst i Nordjylland. I Nordjylland er der nemlig hele 77 procent, der fejrer deres mor på mors dag, mens de københavnsle mødre i højere grad bliver overset - kun 53 procent af københavnerne fejrer mors dag.

Det kan dog være en god idé at være lidt generøs på mors dag. Ikke blot glæder du din mor, du bliver også i rigtig godt humør af at være generøs, viser undersøgelsen.

- Vores analyse viser, at 62 procent af danskerne bliver i godt humør, når de er generøse, mens halvdelen af os føler, at vi bidrager til en bedre verden gennem generøsitet, forklarer Brand Director hos Anthon Berg Hanne Jyrup Rasmussen.

Se også: Gør Mors dag til sexdagSe også: Barsels-boom på tv: News-vært gravidSe også: Mor blind for barnets fedme

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen