Sådan blev syg kvinde overvåget

Der er divergerende forklaringer på, hvordan Kamilla Skjernov blev overvåget af Topdanmark i koncernens forsøg på at bevise, at hun ikke skal have millionerstatning

Retten i Helsingør (ekstrabladet.dk): En af de tre 'forsikringsdetektiver', som sammen med tre ledende medarbejdere i i Topdanmark er tiltalt for ulovlig overvågning af 42-årige Kamilla Skjernov, fortæller i Retten i Helsingør, at han godt kunne bruge seks til otte timer på en dag på at følge efter kvinden.

Se også: Topdanmark i retten for videoovervågning

Flere af de gange, han efter eget udsagn 'oberserverede' kvinden, skete videoovervågningen på Præstevejen 38 i Græsted.

Her ligger en ejendom, som flere af de tiltalte Topdanmark-medarbejdere har omtalt som en rideskole. Ifølge anklageren betegner Erhvervs- og Selskabsstyrelsen stedet som en 'enkeltmandsvirksomhed med avl af heste' - altså privat ejendom, hvor der ifølge politiet ikke må fotograferes eller filmes uden tilladelse.

Filmede 'den røde ejendom'
Anklageren, advokaturchef Helle Just Christensen har i løbet af dagen gået de tiltalte på klingen med spørgsmål om, hvad de opfatter som offentligt tilgængelige steder.

- Filmede du ind imod den røde ejendom, spurgte hun en af de tiltalte for kort tid siden i retten i Helsingør.

- Ja, det gjorde jeg, svarede den tredje afhørte 'forsikringsdetektiv', som dommeren selv kaldte den type medarbejdere i morges.

Related content

Ingen af de tre mener, at de har overvåget Kamilla Skjernov på privat grund, og de tre medtiltalte ledende Topdanmark-medarbejdere, har også gentaget, at man betragtede Præstevejen 38 som et 'frit tilgængeligt område'.

Det mener anklagemyndigheden ikke, og Kamilla Skjernov har tidligere fortalt ekstrabladet.dk, at hun følte sig meget krænket, da Topdanmark begyndte at videoovervåge hende, mens hun opholdt sig på privat grund.

- Det er hårdt at skulle igennem alt det her, sagde hun blandt andet.

Se også: Overvågede syg kvinde: Kunne ride, men ikke arbejde

Videomateriale blev afvist
Efter ulykken er Kamilla Skjernov blevet tilkendt erstatning af Arbejdsskadestyrelsen og har fået førtidspension. Arbejdsskadestyrelsen har i øvrigt afvist Topdanmarks videomateriale.

Som dommer Ulla Ingerslev forklarede, da sagen begyndte i morges, skal retten tage tage stilling til, om Kamilla Skjernov 'befandt sig på et ikke frit tilgængeligt sted', og om det 'muligvis var til at vide' for Topdanmark.

Anklager Helle Just Christensen betegner sagen som principiel i den forstand, at den handler om, hvor grænserne går for, hvad et forsikringsselskab kan tillade sig:

- Hvor meget skal man sætte sig ind i tingene, før man iværksætter den slags overvågning. Hvor megen viden skal man have, for at man kan holde sig ansvarsfri, siger hun til ekstrabladet.dk.

Syg kvinde i vidnestolen
- De siger derinde, at der var tale om en rideskole. Men hvor ved de det fra, og er det nok, at de har italesat og besluttet sig for, at det er et offentligt tilgængeligt sted, spørger hun videre, før hun – måske ikke overraskende – slår fast, at det mener hun ikke.

- Selv om det var en rideskole, betyder det så, at den kunne betragtes som offentligt område?

- Nej, siger anklageren til ekstrabladet.dk.

Kamilla Skjernov sidder i øjeblikket i vidnestolen for at afgive forklaring. Her skal to andre vidner senere på dagen også tage plads, ligesom Topdanmarks videooptagelser i løbet af dagen bliver vist.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere