Topdanmark filmede mig til fitness

Christian Paaske blev videoovervåget, mens han trænede i et fitness-center. Derfor mener forsikringsselskab, at han lyver om sine skader

Flere danske forsikringsselskaber bruger skjult videoovervågning mod kunder, som de mistænker for at snyde.

I dag blev Topdanmark med seks medarbejdere dømt i en straffesag for ulovligt at have videoovervåget den 42-årige Kamilla Skjernov for at dokumentere, at hun ikke er så syg, som hun selv og en række læger siger.

Læs også:

Se også: Topdanmark taber overvågningssag og Se også: Sådan blev syg kvinde overvåget

Hun er dog ikke den eneste dansker, der har haft forsikringsdetektiver med kamera på nakken.

Også 44-årige Christian Paaske er blevet overvåget af Topdanmark, som mener, at han lyver om sin dårlige ryg.

Tilkendt førtidspension
Arbejdsskadestyrelsen har tilkendt manden fra Nyborg førtidspension. Det skete to år efter arbejdsulykken i januar 2006, hvor Christian Paaske gled foran sin praktikplads hos en asfalt-virksomhed, hvor der ikke var ryddet is.

Arbejdspladsens forsikringsselskab Topdanmark er dog urokkeligt og vil ikke udbetale den millionstore erstatning, som Christian Paaske mener, han er berettiget til.

Læs også:

Denne mand påstod, at han havde mistet næsten hele synet og ville have flere millioner i erstatning. Da forsikringsselskabet tog ham i at køre rundt i bil, kostede det ham både erstatning og en fængselsdom for bedrageri. (Foto: Alm. Brand) Dine Penge - 20. apr. 2012 - kl. 19:22 Her kører blind forsikringssvindler bil

I stedet begyndte selskabet at optage Christian Paaske med skjult kamera for at bevise, at han ikke er så syg, som speciallæger og arbejdsskadestyrelsen har vurderet:

- De har filmet mig i et fitnesscenter, hvor de ikke mener, at jeg burde kunne træne, hvis min ryg var så medtaget, som jeg og flere læger siger, fortæller Christian Paaske til ekstrabladet.dk.

Du kan se Topdanmarks optagelser fra fitnesscenteret, hvor Christian Paaske er blevet overvåget, over artiklen.

Læge anbefalede fitness
Christian Paaske tilføjer, at hans egen læge har anbefalet ham at bruge fitnesscenteret, og at Topdanmark ved sagens begyndelse udbetalte penge til et års medlemskab af et fitnesscenter.

Udover videooptagelserne, som i øvrigt er lovlige, har Topdanmarks forsikringsdetektiver skrevet en udførlig observationsrapport, hvor man blandt andet kan læse om Christian Paaskes gøren og laden - blandt andet hvornår han har været sammen med sin datter.

Ankestyrelsen: Optagelser ændrer intet
Ankestyrelsen har afgjort, at Topdanmarks optagelser ikke ændrer ved Christian Paaskes ret til erstatning.

’Vi vurderede imidlertid, at de af forsikringsselskabet fremsendte DVD-optagelser og observationsrapport ikke gav anledning til en ændret vurdering, da der ikke var oplysninger, som var uforenelige med din rygsygdom’, lyder det blandt andet i Ankestyrelsens afgørelsen af 2. september 2011.

Det er dog ikke nok til at få Topdanmark til at punge ud. Christian Paaske har derfor stævnet forsikringsgiganten. Topdanmarks modsvar var at stævne Ankestyrelsen, som kan ende med at genoptage sagen.

Læs også:

Se også: Sådan snyder vi forsikringsselskaberne

Venter på retssager
Christian Paaske føler sig krænket af Topdanmarks videoovervågning.

- Jeg har ikke noget at skjule, men jeg føler mig dog klædt af. Derudover har det kostet mig en del venskaber. Nogle venner tager afstand til mig, fordi de er bange for, at de også bliver filmet, når de opholder sig sammen med mig. Andre er begyndt at tvivle på, om jeg er kommet til skade, siger han til ekstrabladet.dk.

Paaske kan godt forstå, at danskerne bliver forargede, når forsikringsselskaber afslører reelt svindel og bedrag hos kunder.

Læs også:

Denne mand påstod, at han havde mistet næsten hele synet og ville have flere millioner i erstatning. Da forsikringsselskabet tog ham i at køre rundt i bil, kostede det ham både erstatning og en fængselsdom for bedrageri. (Foto: Alm. Brand) Dine Penge - 20. apr. 2012 - kl. 19:22 Her kører blind forsikringssvindler bil

- Men jeg snyder ikke, fortæller manden, hvis skade udover en kamp mod Topdanmark har kostet ham forholdet til sin kæreste og datters mor.

Han venter nu på, at hans egen retssag mod Topdanmark og forsikringsselskabets sag mod Ankestyrelsen bliver afgjort.

Læs her, hvad Topdanmark har at sige om Christian Paaskes erstatningssag:

Se også: Topdanmark betaler ikke før retten har talt

1 af 2 44-årige Christian Paaske har ikke fået en krone af Topdanmark, som ikke mener, hans ryg er så ramt af en ulykke for seks år siden, som han selv og speciallæger siger. (Privatfoto)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere