Kurt Thorsen: - Dejligt at få medhold!

Den runde byggematador har slået sig ned i Hong Kong, og er frygtelig ked af, at han i år ikke var med til at åbne Tivoli. Det er jo ligesom juleaften bare på anden måde, siger Kurt Thorsen efter sejren i landsretten, der betyder at sagen skal gå om ved byretten

Kurt Thosen fik seks års fængsel for sin rolle i PFA-sagen. Han blev fundet skyldig i dokumentfalsk, bedrageri m.v. for milliarder. Sidste år fik han tre års fængsel for skattesvindel. Nogle af årene stod i sparekassen fra PFA-sagen. (Foto: EB/epn)
Kurt Thosen fik seks års fængsel for sin rolle i PFA-sagen. Han blev fundet skyldig i dokumentfalsk, bedrageri m.v. for milliarder. Sidste år fik han tre års fængsel for skattesvindel. Nogle af årene stod i sparekassen fra PFA-sagen. (Foto: EB/epn)

- Goddaw, det er din gamle ven, Kurt Thorsen!

- Hej, Kurt. Ringer du fra Hong Kong?

- Nej, jeg er lige landet. Jeg kom fra Tokyo, men det er en anden snak.

- Hvad er din kommentar til, at Østre Landsret i dag har bestemt, at straffesagen mod dig skal gå om i byretten?

- Jamen, det er da rart for en gangs skyld at få medhold i noget!

Læs også:

Se også: Kurt Thorsens straffesag skal gå om

- Jeg har tidligere i dag talt med din forsvarer Lars Henriksen. Han havde det rigtig godt! Sig mig engang, kan man sige, at din tidligere forsvarer Ebbe Mogensen har sovet lidt i timen?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Vi kunne bare ikke gøre noget. Spørgsmålet om den ene dommers habilitet kom op midt under sagen. Som anklaget skal du ikke som i USA godkende dommerne på forhånd. I Danmark er det alene retten, der bestemmer om dommerne kan dømme.

- Vi måtte derfor vente til sagen i byretten var slut, og så tage den op der. Og landsretten har jo givet os ret. Så den gode Lars Henriksen har rejst sig til stjernerne, siger en glad Kurt Thorsen..

- Så du har nu skiftet Ebbe Mogensen helt ud med Henriksen?

- Ja det har jeg. Jeg synes, jeg var nødt til at få nogle nye øjne på. Og det var Ebbe også helt enig i. Vi må jo prøve at bryde isen.

- Så nu skal du forfra igen?

- Ja, det ved vi jo ikke. Vi har påstået afvisning på grund af et dårligt anklageskrift. Vi overvejer at anke det spørgsmål til Højesteret. Det overlader jeg dog til Lars, alt det der.

- Vi har jo stadig en aftale i Huset med det Grønne Træ om en beskeden frokost på koncernens regning?

- Ja, det ved jeg. Og tak skal du have, men jeg har haft så travlt. Jeg har næsten ikke rørt landjorden i Danmark. Jeg var ikke en gang med til Tivolis åbning i år. Det plejer jeg jo altid Det er jo ligesom juleaften, når Tivoli åbner, bare på en anden måde.

- Jeg skrev også til Eriksen (restauratør i mange år i Grøften i Tivoli, red.) at det var helt forfærdeligt, men man må jo passe butikken.

- Er der noget at lave i øjeblikket?

- Ja, ja, jeg har enormt travlt. Asien passer mig godt. Der er gang i sagerne. Jeg trives bedst, hvor der er vækst.

- Du har slået dig ned i Hong Kong?

- Jo, og så rejser jeg rundt. Jeg har stadigvæk London, hvor jeg arbejder en del. Jeg prøver at koncentrere mig om at blive i Hong Kong, og hold mig kørende derfra.

- Herhjemme er der vel ikke meget at rive i?

- Det er skadessager det hele. Det kan godt være man kan tjene penge på skadessager, men det er ikke så opmuntrende at tjene penge på andres rygende ruiner. Bankerne ligger jo fyldte med ejendomme fra entreprenører og developere, der er gået fallit.

- Det er sjovere at være i et marked, hvor tingene går fremad, og hvor folk tænker positivt.

- Hvis jeg går ind til nogle folk i Danmark og spørger om de vil høre om mit byggeprojekt, så siger de ÅÅHHH og påstår, de har et møde et andet sted eller også lægger de sig ned under skrivebordet, og venter til jeg er gået.

- Ude i Kina siger de: - Nej, det er velnok spændende. Har du snakket med andre eller er det kun mig, fordi så vil jeg gerne lige reservere resten af dagen til dig. Der er en helt anden positiv vind derude, hvor man forsøger at holde væksten nede på ni procent om året!!

Dømt uden at have gjort noget

- Du kan sige, at jeg blev dømt i PFA-sagen uden at have gjort noget. I den nye sag var jeg uenig med skattevæsenet og pludselig blev jeg trukket ind i en straffesag med en inhabil dommer. Jeg mener, at al retfærdighed starter med at dommere og domsmænd er upartiske.

- Jeg har spildt et helt år i Københavns Byret. Det har været hårdt for min forretning. Jeg prøvede at rejse til Kina i weekenderne under sagen, men det måtte jeg opgive. Det var for trættende.

- Vi bliver heller ikke yngre, siger Kurt Thorsen, der med landsrettens afgørelse og sine og anklagemyndighedens nye overvejelser kan se en eventuel afsoning skubbet langt ud i fremtiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere