Riskær får endnu en dom til samlingen

Den snart 57-årige tidligere finansmand så i dag lige så kvæstet ud, som den figur han havde i udstillingsvinduet i sin ostebutik 'Den Glade Munk' i Charlottenlund i midten af 1990'erne

Klaus Riskær Pedersen, født den  24. april 1955 på Dr. Esmanns klinik på Nørrebro i København. Første og sidste og eneste barn af Dorthe Pihlkjær, 19 år, og Knud Pedersen, 30 år. (Foto: Torben Stroyer)
Klaus Riskær Pedersen, født den 24. april 1955 på Dr. Esmanns klinik på Nørrebro i København. Første og sidste og eneste barn af Dorthe Pihlkjær, 19 år, og Knud Pedersen, 30 år. (Foto: Torben Stroyer)

Klaus Riskær Pedersen - Danmarks mest kendte guldflipper og iværksætter har i dag fået endnu en straffedom til alle de domme, han har i forvejen.

Han så træt ud. Var flad.

Riskær gav sig alligevel tid til at tale med pressen. Han forsøgte for Gud ved hvilken gang at forklare sig Dommen på 14 måneders fængsel var efter hans opfattelse fuldstændig forkert og uretfærdig - ligesom alle de andre domme.

Riskær talte ved den selvsamme trappe i Slutterigade i det indre København, hvor den runde byggematador Kurt Thorsen og den liderlige PFA-direktør Rasmus Trads for nogle år siden skændtes, så det bragede -- nogle husker måske Trads’ ord til Thorsen: "Dit lede svin" . Riskær stod i sit bedemandssæt - sort jakke og sorte bokser - og så lidende ud.

Den snart 57-årige tidligere finansmand så lige så kvæstet ud, som den figur han havde i udstillingsvinduet i sin ostebutik "Den Glade Munk" i Charlottenlund i midten af 1990'erne.

Det var på det tidspunkt, hvor figuren sank sammen og kort efter eksploderede den og varslede en voldsom ændring af livet oven på den første personlige konkurs. Den glade Munk blev i øvrigt til succesen Cybercity, som seneres solgtes for 500 mio. kr. til nogle amerikanere, men pengene blev forsøgt ført uden om Riskær-fonden og så begyndte den ballade, og endte i en straffesag og en dom på seks års fængsel.

Den eksploderede ostefigur betød, at butikken senere kun blev omtalt i erhvervspressen som "Den flade Munk", og det var præcis, hvad Riskær lignede i går. En færdig og træt mand uden en kæreste.

- Jeg er meget chokeret over dommen, sagde han flere gange til de snurrende kameraer.

Riskær havde få minutter forinden fået at vide, at han var fundet skyldig i skyldnersvig for et beløb på over 500.000 kr. og overtrædelse af forbuddet mod at være for aktiv i ledelsen af sine selskaber. Dommen lød på 1 år og 2 måneder.

- Enten ryger han i spjældet eller også...

Den stadig sprællevende tidligere fondsbørsvekselerer Svend Alle Horwitz smed engang den unge studerende Riskær ud af sit vekselererfirma, fordi Riskær lavede numre. Dengang sagde Horwitz til en bekendt:

- Enten ryger han i spjældet, eller også bliver han statsminister.

Han tilføjede, at han ikke håbede på det sidste.

Svend Allen Horwitz fik ret. Riskær røg i fængsel, og han har tilsyneladende svært ved at slippe forbindelsen til kriminalforsorgen og finde tilbage til de sjove dage, hvor vi i medierne elskede ham for alle hans provokationer, sjove indfald og åbenhed.

Ekstra Bladet tog i går hjem til Riskær i hans dejlige og fint indrettede lejlighed på Gammel Strand i København. Hans ejendom "Vendsyssel" har udsyn til Christiansborg, Slotskirken, Højesteret og kunsten - i form af Thorvaldsens Museum.

- Du har altid haft nogle af de allerdygtigste danske forsvarsadvokater til dine mange sager, Ebbe Mogensen, Jakob Lund Poulsen og senest igen Sysette Vinding Kruse.

- Du har tidligere sagt, når du er blevet dømt, at du og din advokat kom dårlig fra start, I kom ikke nok frem på banen. Hvordan synes du, din forsvarer Sysette Vinding Kruse har klaret din sag?

- Vi har ikke gjort noget galt, og vi kom godt fra start, og der er lavet en fin sag i byretten. Og Sysette har ført en fin, fin straffesag.

- Sysette er jo ikke en dumrian, hun er en af landets skarpeste forsvarsadvokater og er doktor jur i økonomisk kriminalitet. Hun er rigtig, rigtig skrap. Hun er super præcis.

- Retsformanden i domsmandsretten i Københavns byret sagde i dag, at du fik en straf på 1 år og 2 måneder, fordi du nærmest er vaneforbryder og har begået ny kriminalitet under afsoning. Det sagde han var en skærpende omstændighed.

- Jeg tror ikke, han sagde, at jeg var vaneforbryder.

- Nej, men næsten.

- Mit synspunkt er, at de tre straffesager jeg har, alle stammer fra den samme sag, nemlig konkursen i 1992 i Accumulator Invest.

- Ja, jeg kan huske sammenbruddet i Accumulator Invest Her blev den kendte københavnske advokat John Korsø Jensen kurator, og han har jaget dig siden og to gange fået dig erklæret personlig konkurs. Hvordan vurderer du ham?

- Jeg har ingen holdninger til ham. Jeg kender ham ikke, men jeg synes det er usmageligt, at man vælter en virksomhed og en mand, der er kautionist, bliver kaldt på sin kaution. Så erklærer man ham konkurs, og så får kreditorerne halvdelen af deres penge.

- Så venter man 18 år, så knalder man en ny konkurs i nakken på ham for at få den anden halvdel. Så overtager man samtidig alt hvad han ejer igen, og gider ikke rigtig gøre noget. Man lader det bare ligge og lader ham drible videre med alle sine gamle direktører.

- Så efter et halvt års tid, så vågner man op , hvad gør vi lige ved det her, så laver vi en lille straffesag. Det er næsten som der er sat en fælde op. Næsten.

- Det jeg skulle have gjort efter konkursen, og hvor der ikke skete noget var at sige, at nu er det kurator, der styrer. Jeg er ligeglad. Det er ikke mit problem. Om det hele synker og sejler, og hvordan mine gamle medarbejdere og direktører klarer det. I don't give a shit, for jeg har ikke penge i det længere!

- Jeg lader sku da ikke mine medarbejdere sejle derudad, og det er det, der nu har givet mig de problemer, jeg står med her, siger Riskær.

- Du har har anket dommen?

- Ja, lige på stedet!

Læs mere i Ekstra Bladet fredag

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere