Sådan sparer de rige formuer i skat

De velhavendes fede pensionsfidus gør dem endnu rigere: Flytter pensionspengene til udlandet og slipper med 20 procent i skat

De fleste mennesker kunne sikkert godt tænke sig at spare lidt flere penge i skat. Også de velhavende, der i stigende grad flytter deres pensionsformuer til Luxembourg, så de har flere penge til deres otium. (Foto: Colourbox)
De fleste mennesker kunne sikkert godt tænke sig at spare lidt flere penge i skat. Også de velhavende, der i stigende grad flytter deres pensionsformuer til Luxembourg, så de har flere penge til deres otium. (Foto: Colourbox)

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har forud for en ny skattereform åbnet armene for hårdtarbejdende danskere, der smører leverpostejsmadder til madpakken og blæst til kamp mod de 'priviligerede' danskere.

Som Ekstra Bladet i dag fortæller, kan den unge minister dog få det svært.

Velhavende danskere flytter nemlig i stigende grad deres pensionsformuer til Luxembourg og væk fra skatteministerens folk. Så slipper de nemlig billigere i skat, når de hæver pengene, og har dermed endnu flere gysser at brænde af på sangriaen på den spanske solkyst eller hvor de ellers har lyst til at nyde otiumet.

Det afslører Ekstra Bladet i dag.

- Det er et milliardmarked. Det er blevet en folkesport at spare i skat, siger advokat Jeppe Stokholm fra Stokholm & Lindegaard, som hjælper velhavende danskere med skatteplanlægning og har skrevet ph.d. om EU's skatteregler, til Ekstra Bladet.

Læs mere i Ekstra Bladet eller køb ebladet

Det var en EU-dom i 2007, der åbnede for, at Danmark skulle acceptere konkurrence fra udenlandske pensionsselskaber. Sidste år var mere end 2000 danske pensionsopsparinger flyttet til udlandet.

Som du kan læse meget mere om i Ekstra Bladet i dag, forklarer eksperter, at man i første omgang flytter formuen til Luxembourg, et land, der på pensionsområdet er godkendt af Skat.

Senere kan man skifte adresse til det lille fyrstedømme, hvor man højst skal betale 20 procent i skat. I Danmark skal man for eksempel betale 40 procent, hvis man hæver en kapitalpension.

Jeppe Stokholm forklarer til Ekstra Bladet, at der er flere lovlige veje uden om det danske skattevæsen, hvis man har planlagt i god tid og flyttet pensionsmidlerne til udlandet.

Læs meget mere om pensionsfiduserne i dagens udgave af Ekstra Bladet

Skatteekspert: Thor Möger kan ikke gøre ret meget

Hvad siger skatteministeren?

Enhedslisten vil spænde ben for de velhavende.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere