Kurt Thorsen går efter en ommer

Østre Landsret tager mandag stilling til et helt usædvanligt krav fra advokat Lars Henriksen: Sagen mod hans ofte dømte klient skal afvises

Den tidligere sværvægter inden for dansk byggeri, entreprenør Kurt Thorsen tog 25 kg på under sin afsoning i en lille arrest i Jylland. Kurt Thorsen elsker hollandaise og bearnaise og laver det ofte fra bunden i store mængder. (Foto: Lars Krabbe)
Den tidligere sværvægter inden for dansk byggeri, entreprenør Kurt Thorsen tog 25 kg på under sin afsoning i en lille arrest i Jylland. Kurt Thorsen elsker hollandaise og bearnaise og laver det ofte fra bunden i store mængder. (Foto: Lars Krabbe)

Den ofte straffedømte, tidligere byggematador Kurt Thorsen forsøger nu ved hjælp af sin nye forsvarer, advokat Lars Henriksen at få afvist ankesagen imod ham ved Østre Landsret.

Den overvægtige Kurt Thorsen, der i september 2011 ved Københavns Byret blev fundet skyldig i skattesvindel og idømt en samlet straf på fem års fængsel, forsøger nu med alle midler at få en ommer ved byretten eller få sagen til at falde til jorden.

Få minutter efter dommen i Københavns Byret kommenterede Ekstra Bladets udsendte, at den lille mand var gået nogle vægtklasser op.

– Kurt, du er blevet noget fed. Du skal til at passe på dig selv.

– Ja, jeg ved det, men efter overfaldet i fængslet kom jeg til at sidde for mig selv i Holstebro Arrest, og her levede jeg af hollandaise og bearnaise og trøstede mig selv med bøffer og den slags. Jeg tog 25 kilo på, og det er svært at komme af med det igen.

I den nye straffesag kræver Kurt Thorsens nye forsvarer, advokat Lars Henriksen, der afløser advokat Ebbe Mogensen på den vanskelige forsvarspost, at sagen afvises, fordi han mener, at en dommer i Københavns Byret var inhabil i sagen, fordi hun på et tidspunkt har deltaget i skatteankenævnets opgaver.

Se også: Kurt Thorsen anker sin fængselsdom

Den pågældende dommer har aldrig været i nærheden af Kurt Thorsens skattesager, men det forhold, at hun var en del af systemet, er nok til at Lars Henriksen mener, at sagen bør afvises.

Anklageskrift under mindstemål
Lars Henriksen vil også have ankesagen afvist, fordi han mener, at selve anklageskriftet fra Bagmanspolitiet ikke følger mindstemålet for udarbejdelse af sådanne dokumenter.

Kurt Thorsen var tydeligt rystet, da han forlod byretten i København tirsdag eftermiddag. (Foto: Lars Krabbe) 112 - 13. sep. 2011 - kl. 13:04 Thorsen rystet: Skal fem år i fængsel

Vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet siger til ekstrabladet.dk, at anklagemyndigheden er uenig i de synspunkter.

- Spørgsmålet om dommerens virke blev allerede rejst før sagen ved byretten, og her var der ingen protester. Den tidligere forsvarer Ebbe Mogensen har heller ikke tidligere protesteret imod anklageskriftets udformning. Protesterne er først kommet efter at Kurt Thorsen har skiftet forsvarer, siger anklageren.

Østre Landsret vil mandag træffe afgørelse i den spegede sag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere