Nu kan du låne til 3,5 procent uden afdrag

Rekordlånet på 3,5 procent uden afdrag kan spare boligejerne for 600 kroner om måneden.

For mange boligejere er det sikkert en glædelig nyhed, at det nu bliver muligt at optage et fastforrentet 3,5 procent lån uden afdrag.

Hvis du i forvejen har et 5 procents lån, kan du spare 600 kroner om måneden ved at konvertere.

Det sker efter den senere tids rentefald, hvilket betyder, at danske boligejere for første gang nogensinde får mulighed for at optage dette lån.

- Der blæser en meget kold finansiel forårsvind fra Spanien, som giver fornyet usikkerhed omkring den finansielle situation, hvilket giver lavere renter i Danmark, siger afdelingsdirektør i Nykredit Sune Worm Mortensen.

Det var Nykredit som først åbnede for den rekordlave rente, senere fulgte Realkredit Danmark trop.

Fordelen er, at man kan få sikkerhed for ydelse i 30 år, uanset hvad der sker med renten. Desuden får husejerne mulighed for afdragsfrihed, hvilket ikke har været muligt tidligere.

Ulempen er, at man betaler en næsten tre gange så høj rente som på F1-lånene. Derfor lader mange sig fortsat friste af rentetilpasningslån, mener han.

- Niveauet er i midlertidig kommet så langt ned, så jeg mener, det er tid til at overveje, om det ikke er en god idé at betale en lille merpræmie, som er godt givet ud i det lange løb, siger han.

Det kommer særligt private boligejere med 5 procents lån til gode. En boliglåner med en gæld på 1 million kroner vil kunne spare i omegnen af 600-650 kroner om måneden ved at konvertere fra 5 procent uden afdrag til det nye lån.

Det lave lån uden afdrag kan få betydning for boligmarkedet på længere sigt. Det kan nemlig betyde flere handler på boligmarkedet, fordi privatforbruget virker til at være styret af psykologi, mener Sune Worm Mortensen.

- Folk frygter at gå ned i løn eller miste deres job. Dermed holder man sig tilbage med eksempelvis at købe bolig, selvom man egentlig har råd. At man nu har mulighed for at sikre den lave rente i 30 år, kan ændre på billedet, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere