Landbruget malker Sydbank

Det er dyrt at låne penge til landmænd. Sydbank taber på landmændene og må nedskrive 200 millioner

Sydbank har fået et dårligere resultat end de foregående år. Landbruget har kostet banken millioner. (Foto: Jan Dagø/Polfoto)
Sydbank har fået et dårligere resultat end de foregående år. Landbruget har kostet banken millioner. (Foto: Jan Dagø/Polfoto)

Det er hårde tider for danske landmænd. Og Sydbank, som har en del kunder fra landbruget, måtte i 4. kvartal 2011 nedskrive 200 millioner kroner ekstra på landmændskunderne.

Samlet måtte banken vinke farvel til 1195 millioner kroner sidste år mod en nedskrivning på 1400 millioner i 2010.

Se også: Bankernes nedgradering rammer forbrugerne

Sydbank fik sidste år et overskud før skat på 301 millioner kroner. Og det er over en kvart milliard kroner dårligere end året før.

I regnskabet kalder banken resultatet for 'utilfredsstillende'.

- Det er et regnskab, der viser mange gode takter, men som også er præget af afmatningen i dansk og international økonomi, siger Sydbanks direktør Karen Frøsig i en kommentarer til regnskabet.

Renterne steg med 42 millioner
Selv om udlån faldt med 5,7 procent sidste år og indlånene steg med 3,9 procent, så fik banken flere penge ind på renterne, som kunderne betalte. Nettorenteindtægterne steg med 42 millioner fra 2010 til 2011 til samlet 2799 millioner kroner.

Se også: Bankansatte opfordres til at sladre

I år regner banken med, at dansk økonomi fortsat er inde i en afmatning:

- Forventningerne til den økonomiske vækst i 2012 er mere usikre end normalt, men peger mere og mere i retning af en nulvækst. Realistisk vil der først komme vækst igen i dansk økonomi i 2013, påpeger banken i årsregnskabet.

Det er heller ikke slut med at tabe på kunderne, forudser banken, der varsler, at der stadig er et stort behov for nedskrivninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer