Bankerne slås om de rige

Alle bankernes kunder vil låne - så der er rift om de allerrigeste bankkunder, der vil låne bankerne penge

Det er de helt store kunder - Danmarks 40.000 rigeste - som bankerne gerne vil have fat i. Eller især i deres penge. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)
Det er de helt store kunder - Danmarks 40.000 rigeste - som bankerne gerne vil have fat i. Eller især i deres penge. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)

De nye skrappe kapitalkrav til bankerne har skærpet konkurrencen om de allerrigeste kunder, de såkaldte high net worth individuals, som de hedder i bankernes interne slang. Det skriver Politiken onsdag.

Se også: Vi ser lidt lysere på den økonomiske fremtid

Det er de omkring 40.000 danskere, som oven i kæmpevillaen, speedbåden og lejligheden i Monaco har en likvid formue på adskillige millioner kroner.

- Der er krig om platinkunderne, som John Norden fra analysefirmaet Mybanker udtrykker det over for Politiken.

De rige danskere er ekstra attraktive i den nuværende situation kendetegnet ved knaphed på penge. Mens almindelige kunder typisk har behov for at låne penge, kommer velhaverne anstigende med de likvide indskud, som bankerne lige nu har så hårdt brug for.

Se også: Har du råd til dine børn?

- Hvis du kigger ud over Danmark i dag, så er der 100.000 rige kunder, vurderer vi. Siger du så, at de skal være så rige, at de er millionærer i dollar (har en likvid formue på over 5,5 millioner kroner, red.), er der vel 40.000. Det marked er yderst interessant og lukrativt at være i, men hos os drejer det sig om kunden og ikke funding, siger Marlene Nørgaard, privatdirektør i Danske Bank, til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer