Trussel om nedgradering undrer professor

Udmelding fra Moody's om mulig banknedgradering kommer bag på professor i finansiering ved CBS Jesper Rangvid

Professor Jesper Rangvid mener, at den græske krise kan være forklaringen på, at Moody's kommer med trusler mod europæiske banker netop nu. (Foto: AP & CBS, Kollage: Mattias Grøndal)
Professor Jesper Rangvid mener, at den græske krise kan være forklaringen på, at Moody's kommer med trusler mod europæiske banker netop nu. (Foto: AP & CBS, Kollage: Mattias Grøndal)

Timingen forekommer lidt underlig, når det internationale kreditvurderingsbureau Moody's netop nu går ud med en meddelelse om, at bureauet overvejer at nedgradere flere end 100 europæiske banker - heriblandt ni danske.

Det mener Jesper Rangvid, der er professor i finansiering ved Copenhagen Business School.

- Det er klart, at europæisk økonomi ikke har det godt, men indenfor de seneste to måneder er situationen blevet klart bedre.

- For eksempel er renterne i de sydeuropæiske lande - især Italien og Spanien - faldet ganske markant. På den baggrund er den udmelding, som Moody's kommer med, lidt overraskende, siger Jesper Rangvid.

Tilliden er vokset
Han peger desuden på, at udviklingen på aktiemarkederne tyder på, at tilliden til banksektoren i Europa generelt er blevet bedre på det seneste.

I første omgang har Moody's sat de mange europæiske banker under skærpet overvågning, men hvorvidt bureauet rent faktisk også vil foretage en nedgradering afhænger ifølge Jesper Rangvid i høj grad af, hvad der sker med Grækenland.

- Hvis det lykkes for EU at finde en løsning på den græske gældskrise, og der opstår lidt mere optimisme, så er det ikke sikkert, at der rent faktisk kommer en nedjustering, siger han.

Grækenlands skyld
Selv om alle de danske bank-aktier torsdag formiddag ligger i minus, så mener Jesper Rangvid ikke nødvendigvis, at det er meldingen fra Moody's, der er årsagen. Derimod spiller den fornyede usikkerhed om Grækenlands økonomiske situation er langt større rolle, mener han.

- Hele C20 falder i dag, og det der styrer aktiemarkederne rigtig meget lige nu, det er situationen i Grækenland, som naturligvis også påvirker bankaktierne, siger Jesper Rangvid.

Onsdag blev den næste økonomiske hjælpepakke til Grækenland udskudt, Grækenland stadig ikke lever op til betingelserne.

0 kommentarer
Vis kommentarer