Straarup får tre millioner årligt i pension

I resten af sin levetid får den afgående Danske Bank-chef Peter Straarup 3,1 millioner i pension årligt.

Ud over at fejre sin 60-års fødselsdag i sommer, kunne Danske Banks afgående direktør, Peter Straarup, også fejre udsigten til en livslang strøm af millioner fra sin arbejdsgiver, Danske Bank.

Ifølge Jyllands-Postens netavis, epn.dk, får Peter Straarup en årlig pensionsudbetaling på 3,1 millioner kroner - det svarer til godt 108.000 kroner om måneden.

Den gyldne pensionsordning træder således i kraft på den anden siden af årsskiftet, når Peter Straarup 15. februar afleverer depechen og hjørnekontoret til sin efterfølger, Eivind Kolding.

Af det seneste koncern-årsregnskab fra Danske Bank fremgår det, at der ved udgangen af 2010 allerede var sat 67 millioner kroner af til at dække forpligtelserne til Peter Straarups pension, skriver epn.dk.

Pengene ligger i en særlig pensionsfond for "medlemmer af direktionen, deres enker og efterladte børn", fremgår det.

Men Peter Straarup kan ende med at få udbetalt mere end de 67 millioner kroner, som er sat af til ham.

For hensættelsen er beregnet på baggrund af en middellevetid på 85,9 år for danske mænd. Skulle Peter Straarup leve længere end gennemsnittet, og det hensatte beløb således ikke slår til, er Danske Bank forpligtet til at dække mankoen.

Det fremgår også af koncernregnskabet, at den livslange pensionsordning "dør" ud med Peter Straarup.

De øvrige - og senere tilkommende - medlemmer af Danske Banks direktion, Tonny Thierry Andersen, Thomas F. Borgen, Georg Schubiger og Per Skovhus har således bidragsbaserede pensionsordninger gennem et pensionsforsikringsselskab.

De må "nøjes" med at Danske Bank indbetaler 20 procent af lønnen i årligt pensionsbidrag.

0 kommentarer
Vis kommentarer