Gældsaftale: Nu stiger dit boliglån

Der kan komme en stigning i den danske rente som følge af gældsaftalen, som i nat blev præsenteret af præsident Barack Obama

Efter meget tovtrækkeri har Barack Obama nu præsenteret en gældsaftale, som både republikanere og demokrater kan blive nogenlunde enige om. Det kan få din rente til at stige. (Foto: Foto: AP/Charles Dharapak)
Efter meget tovtrækkeri har Barack Obama nu præsenteret en gældsaftale, som både republikanere og demokrater kan blive nogenlunde enige om. Det kan få din rente til at stige. (Foto: Foto: AP/Charles Dharapak)

Danske lån kan blive dyrere som følge af den gældsaftale, som i nat blev præsenteret i USA. Renten er hidtil blevet holdt nede på grund af den ustabile situation i USA, hvor forhandlingerne tilsyneladende var gået i hårdknude og betalingsstandsning truede forude.

- Så vi forventer at se lidt højere rente i den kommende tid. Men jeg tror, den bliver liggende på et temmelig lavt niveau. Opsvinget oven på finanskrisen er gået noget i stå, især indenfor de seneste 3-6 måneder, og den usikkerhed, det giver, er med til at blive ved med at holde renterne lidt nede, siger chefanalytiker hos Danske Bank, Allan Von Mehren, til ekstrabladet.dk.

Højere arbejdsløshed undgået
Trods rentestigninger skal boligejerne dog være glade for, at demokrater og republikanere nu er blevet enige om en aftale, og dermed har undgået at sende landet i betalingsstandsning, vurderer Allan Von Mehren. Alternativet havde været langt værre, også for danskerne.

- Hvis ikke, man havde fået en aftale, var der kommet rigtig stor uro på finansmarkedet. Det havde ramt den globale og den danske økonomi, med flere arbejdsløse og sværere afsætningsvilkår for virksomheder, som afsætter deres produkter i udlandet, siger han til ekstrabladet.dk.

- Så er det da stadigvæk at foretrække, at renterne er lidt højere, men at man har mere sikker grund under fødderne, og for eksempel kan regne med det job man har og med, at tingene ikke er ved at køre af sporet igen. Uro og usikkerhed kan også få huspriserne til at falde, fordi de potentielle boligkøbere holder sig på sidelinjen. Det er bestemt ikke det, vi har brug for på boligmarkedet lige nu, siger Allan Von Mehren.

Aktier vil falde igen
Aktiekurserne, som også havde været påvirket af usikkerheden omkring den amerikanske økonomi, tog i morges et hop opad efter nyheden om, at amerikanerne havde fundet en løsning.

Opsvinget på aktiemarkedet er dog en stakket frist, mener eksperten.

- Der er lettelse over, at man har undgået en meget alvorlig situation, hvor USA går i betalingsstandsning, og det får aktierne til at gå i positiv. Men vi forventer ikke, at aktiemarkedet vil fortsætte med store stigninger på baggrund af det her. Fokus vil stadig være på de problemer, der er med den amerikanske økonomi og det forventes, at landets kreditværdighed vil blive nedjusteret. Det vil lægge en dæmper på markedet, siger Allan Von Mehren.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

0 kommentarer
Vis kommentarer