Jens Bigum ville smadre direktørpar

En hemmelig og fortrolig erklæring afgivet under strafansvar afslører formandens metoder over for bortviste direktører

Direktør Jens Bigum var i en årrække en magtfuld adm. direktør for Arla Food. Han har bl.a. været næstformand for Carlsberg. (Foto: Tine Harden)
Direktør Jens Bigum var i en årrække en magtfuld adm. direktør for Arla Food. Han har bl.a. været næstformand for Carlsberg. (Foto: Tine Harden)

En bombe er landet midt i direktørerne Birgitte og Karsten Olsens kamp for at få 22 mio. kr. i løn og fratrædelsesgodtgørelser efter bortvisningen sidste år fra deres milliardforetagende Scan Energy.

Det viser sig, at en tidligere medarbejder i det kriseramte vindmøllefirma under strafansvar har afgivet en erklæring, der kaster nyt lys over bestyrelsesformanden Jens Bigums rolle i hele forløbet..

I en såkaldt tro og love erklæring, der er omfattet af straffelovens bestemmelser om afgivelse af erklæringer over for offentlige myndigheder, påstår den tidligere medarbejder, hvis navn er redaktionen bekendt, at bestyrelsesformanden Jens Bigum med alle mulige grimme tricks forsøgte at smadre det bortviste direktørpar Birgitte og Karsten Olsen.

I sin opsigtsvækkende erklæring fortæller medarbejderen, at han fra sit netværk i Nordea og Scan Energy har fået bekræftet, at Jens Bigum skulle have bedt banken om at slukke for finansieringen af ægteparret Olsen. Og hurtigst muligt få de to og deres hovedselskab Industrigruppen ApS under konkurs i et forsøg på at stoppe voldgiftssagen om bortvisningen af parret var berettiget eller ej.

Skyggeorganisation

Den pågældende tidligere medarbejder kommer i sin erklæring også ind på den interne magtkamp i virksomheden. Han skriver:

- Jeg kan bekræfte, at der var blevet etableret en skyggeorganisation, som var blevet etableret af Jens Bigum, Esper Goul Jensen (aktionær og svinebaron, red.) og Helge Højkær Larsen (aktionær og direktør i Scan Energy, red.) ganske tidligt i januar 2010. Det var også de tre, der arbejdede på at få Nordic Capital til at overtage Scan Energy for at presse Karsten Olsen ud.

Den tidligere medarbejder bekræfter også i sin erklæring, at det var efter en samtale med formanden Jens Bigum, at han lavede en mail, der skulle bruges i en undersøgelse mod Birgitte og Karsten Olsen. I erklæringen hedder det også:

­-Jeg kan bekræfte at jeg var i Skallerup Klit fra 6. til 13. februart 2010 på vinterferie, og i dette tidsrum i uge 7 (under Jens Bigums vinterferie) ringede Jens Bigum til mig. Jens Bigum udtalte at man ledte efter løftestangen til at skille sig af med Karsten Olsen på grund af ønsket om at fremme handelen med Nordic Capital.

Ekstrabladet.dk har forelagt bestyrelsesformand, direktør Jens Bigum den fulde artikel med henblik på en kommentar. Jens Bigum har svaret på en mail:

- Som følge af at de omtalte forhold i øjeblikket behandles i voldgiftsretten er jeg ikke berettiget til at kommentere disse. Jeg er til sinds at efterleve dette krav.

1 af 2 Karsten og Birgitte Olsen var indtil 14. marts 2010 henholdsvis adm. direktør og økonomidirektør for Scan Energy, der i dag er i store økonomiske vanskeligheder. De to har krævet en såkaldt granskning af ikke mindst bestyrelsesformanden Jens Bigums rolle. Spørgsmålet om en eventuel granskning skal behandles på selskabets generalforsamling den 30. marts i Kolding. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Direktør Jens Bigum var i en årrække en magtfuld adm. direktør for Arla Food. Han har bl.a. været næstformand for Carlsberg. (Foto: Tine Harden)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen