Konservative sælger kursuscenter

A.P. Møller-Mærsk har betalt omkring 30 mio. kr. for at blive den nye ejer af ejendommen Rolighed i Skodsborg nord for København

De kriseramte Konservative sælger ud af arvesølvet.

Ekstra Bladet erfarer, at den "konservative" fond, Fonden af 28. maj 1948" ganske overraskende har solgt kursuscenteret Rolighed i Skodsborg nord for København.

Køberen er A.P. Møller-Mærsk som har lagt et ukendt, tocifret millionbeløb på bordet. Den historiske og smukt beliggende ejendom blev i 2009 vurderet til en pris af 28,5 mio. kr. Handelsprisen menes at ligge lige over vurderingen, eller godt 30 mio. kr.

Direktør Arne Bang Mikkelsen, der er formand for fonden, ønsker ikke at oplyse handelsprisen.

– Hvorfor har fonden solgt Rolighed?

– Det oprindelige formål var, at vi skulle lave politik for de penge vi kunne få i overskud ved at drive Rolighed, men vi må erkende, at det er svært at tjene penge på konferencer og den slags. Og så syntes vi, det var rigtigt at få det solgt, mens tid var.

– For nylig udtalte du ellers, at Rolighed igen skulle være mødested for Konservative. Det skulle være ungdomsorganisationens sted. Det skulle også blive stedet, hvor såvel ligestillede som modsætninger mødtes. Er den tanken nu opgivet?

– Nej, tværtimod. Vi laver det bare ikke på vort eget sted. Nu har vi solgt Rolighed og får en masse penge til at lave politisk arbejde for, men bare ikke her i Skodsborg, men over hele landet. Før havde vi en masse mursten, men ingen penge, nu har vi penge, men ingen mursten, siger Arne Bang Mikkelsen og fortsætter:

– Fonden har i princippet ikke noget at gøre med Det Konservative Folkeparti. Vi kan sige, vi har en vis forkærlighed for de konservative, men pengene havner ikke i partiets kasse. Vi vil nu lave politik for en bred kreds af borgere, hvor alle kan komme til orde.

A.P. Møller-Mærsk bekræfter købet, der oplyses at være sket til markedspris, og det tilføjes, at man overtager ejendommen den 1. september 2010 med det formål at lave kursusvirksomhed internt for koncernen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere