Rigmandsvilla tvangssolgt for 8,2 mio. kr.

Der ventes ballade mellem den nye ejer og lejeren, der kort før sin konkurs sikrede sig en lejekontrakt på sin tidligere ejendom

Finandsmanden og tidligere ejer af Lyngby Boldklub, direktør Jørn Terkelsen har med en lejekontrakt i hånden sikret sig et nyt liv i sin gamle villa i Søllerød. Direktøren skrev under på lejekontrakten både som udlejer og lejer, men det var før han gik konkurs og på tvangsauktion. (Foto: Ole Steen)
Finandsmanden og tidligere ejer af Lyngby Boldklub, direktør Jørn Terkelsen har med en lejekontrakt i hånden sikret sig et nyt liv i sin gamle villa i Søllerød. Direktøren skrev under på lejekontrakten både som udlejer og lejer, men det var før han gik konkurs og på tvangsauktion. (Foto: Ole Steen)

En villa i Søllerød med et samlet boligareal på 312 kvm og en have på 2.085 kvm blev onsdag den 23. juni i fogedretten i Lyngby solgt på en anden tvangsauktion for 8,2 mio. kr. Villaen er senest vurderet til 7,3 mio. kr.

Advokat Mads Roikjær, København, bød på vegne af to liebhavere.

Ved den første tvangsauktion for nogle måneder siden var det højeste bud 6,28 mio. kr., og det var nok til at dække et lån fra BRF. Med dagens bud, der ligger næsten to millioner kroner over prisen på første tvangsauktion, bliver der også lidt til Sydbank.

Villaen var indtil fornylig ejet af et selskab kontrolleret af Lyngby Boldklubs tidligere formand og ejer, direktør Jørn Terkelsen, 49 år, men umiddelbart før, at han blev ramt af en personlig konkurs og en tvangsauktion, udviklede han den såkaldte rigmandsmodel. Han blev lejer i villaen for 100.000 kr. om året via en lejekontrakt han både skrev under på som udlejer og lejer.

Lang liste med mangler

Samtidig udarbejdede Jørn Terkelsen en ganske betydelig liste over fejl og mangler i ejendommen:

Problemer med husets varmesystem, støj i rørene, antennesystem og opvaskemaskine virker ikke, kloak og afløb er tilstoppet, lys i kælder virker ikke, fyret taber vand og larmer, der er hul i vægge, flere installationer er ulovlige, vinduer i havestuen kan ikke åbnes, pejs i stuen kan ikke benyttes, sætningsskader alle vegne, og porttelefonen duer ikke m.v.

Jørn Terkelsen sikrede sig med lejekontrakten i hånden et nyt liv i villaen. Desværre for den tidligere rigmand havde han strammet snørebåndene for hårdt. Han havde i lejekontrakten indført friske paragraffer om uopsigelighed, fremleje og afståelse. Jørn Terkelsen fastholder de usædvanlige forhold og har indbragt rettens afvisning af lejekontratens indhold til en højere ret. Han kan derfor kun smides ud, hvis den nye ejer selv skal bruge ejendommen, og det kan føre til en retssag, der kan trække sig over flere år.

To rigmandsvillaer på anden auktion

To andre rigmandsvillaer kommer på en anden og sidste tvangsauktion den 5. juli i år ved Retten i Lyngby. Det drejer sig om Strandvejen 403 i Klampenborg, hvor højeste bud var 7 mio. kr. på den første auktion, og Fabritius Alle 17, Klampenborg, hvor det højeste bud på første auktion lød på 4,2 mio. kr.

Fakta om tvangsauktioner

- Et realkreditinstitut vil helst undgå at gå hjem fra en tvangsauktion med sin egen ejendom. Derfor kan det i nogle tilfælde være en god ide at handle en ejerlejlighed eller en villa på en tvangsauktion. Realkreditinstitutterne vil dog altid forsøge at redde, hvad reddes kan. De sidder ofte og lurepasser på den første auktion i et håb om at få seriøse købere frem på banen, men i mange tilfælde er buddene så små, at der er blevet krævet en ny og anden auktion. Alligevel ender mange tvangsauktioner med, at institutterne må tage deres kriseramte ejendomme ind på egne bøger med en plan om at sælge dem videre, når boligmarkedet vender.

- Du kan sagtens selv handle din bolig på en tvangsauktion og også uden brug af en advokat. Men du skal regne med, at du skal være meget mere aktiv og gøre meget mere selv i forhold til en almindelig handel gennem en ejendomsmægler.

- 15.000 kroner kontant skal betales, hvis du opnår højeste bud på første auktion. (afhængig af ejendomstype), og får du også højeste bud på en evt. ny og anden auktion, skal du have alle pengene med i kontanter eller aflevere en bankgaranteret check eller stille med en advokat, der indestår for beløbet med sit gode navn og rygte, hvis man da kan finde en sådan.

- Flere danske retter har regler for, hvordan man skal opføre sig på den anden og sidste auktion. Man må f.eks. ikke forlade lokalet for at gå ned efter pengene i sin bank eller bil. Det hele skal afregnes umiddelbart efter, at budrunden er afsluttet.

Se også tvangsauktioner.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer