Bagmandspolitiet ransager børsfirma

Mistanke om kursmanipulation. Antal sigtede og mistænkte er foreløbig ukendt

Det kriseramte børsfirma Tower Group i Hellerup er ved at blive ransaget og tømt af Bagmandspolitiet.

Chefen for SØK, statsadvokat Jens Madsen, bekræfter over for Ekstra Bladet, at bagmandspolitiet har slået til mod ejendomskoncernen, der er blevet stor på at sælge og administrere ejendomme i Tyskland.

- Jeg kan slet ikke gå i detaljer for jeg har endnu ikke fået rapporter fra de 12 steder i landet, hvor vi har ransaget, men jeg kan oplyse, at sagen drejer sig om mistanke om kursmanipulation af selskabets aktier. Vi har fået en anmeldelse fra Finanstilsynet, og det er den, vi reagerer på.

- Hvor mange anholdte, og hvor mange sigtede personer drejer det sig om?

- Det kan jeg på nuværende tidspunkt ikke oplyse, siger Jens Madsen.

Direktør Michael Brag fra Tower Group bekræfter over for Ekstra Bladet, at selskabet i dag formelt er blevet sigtet for kursmanipulation.

I en meddelelse til børsen fortæller direktør Michael Brag desuden, at der er rejst en række sigtelser mod en række personer, herunder tidligere ledende medarbejdere i selskabet. Tower Group har under ny ledelse siden 2009 forsøgt at rydde op i hele virksomheden og vil bistå politiet i efterforskningen i enhver henseende.

- Selskabet har ikke afsat noget beløb til eventuel retsproces eller bøder ved en domsfældelse, som måtte gå imod selskabet, idet selskabet ikke mener at have udført strafferetslige forhold, oplyser direktøren.

Tower Group er et dansk ejendomsaktieselskab, noteret på Nasdaq OMX Copenhagen A/S. Firmaet har investeret i ejendomme i Tyskland, og råder i dag over en portefølje på mere end 10.000 lejemål - hvoraf langt størstedelen er til boligudlejning.

Tower Groups største aktionær er et selskab ved navn BXR B.V.

0 kommentarer
Vis kommentarer