Få høj rente på dine indlån

Vent med at binde dine penge. Til efteråret mangler bankerne kontanter, så der kan du få en langt bedre rente

Med is i maven kan du sikre dig en høj rente på dine indlån. (Foto: Colourbox)
Med is i maven kan du sikre dig en høj rente på dine indlån. (Foto: Colourbox)

Bankerne er grådige efter at låse dine penge fast til den samme rente i to-tre år. Til oktober kommer der krig på pengemarkedet. Og derfor skal du have is i maven, for så kan du med stor sandsynlighed få en endnu højere rente.

- Vi forventer, at der kommer stor konkurrence på indlån i bankerne, når den ubegrænsede statsgaranti i Bankpakke II udløber. Derfor siger vi til folk, at de skal passe på med at binde pengene for længe, siger Kim Valentin, der er direktør i det uafhængige rådgivningsinstitut Finanshuset, til nyhedsbureauet Newspaq.

Garantien ryger
På grund af finanskrisen har den danske stat nemlig garanteret, at man får hele sit indestående tilbage, hvis banken går bankerot. Men fra den 1. oktober ryger den garanti. Nu vil staten kun garantere for de første 750.000 kroner, og dermed vil mange store kunder forsøge at sprede deres risiko ved at placere pengene i flere banker.

- Det er ren overlevelse for bankerne. De har brug for den kapital, ellers skal de ud at låne den et andet og dyrere sted. Derfor vil de gerne binde kundernes indlån så lang tid som muligt. Men jeg mener, at alt det, der er uigennemsigtigt, er dårligt. Så alle de her skjulte motiver skal frem i lyset, siger Kim Valentin.

Minimum 2,5 procent i fast rente
Han fortæller også, hvad du som minimum skal have i fast rente, hvis du binder dine penge i en tidsbestemt periode her og nu.

- Hvis du i dag låser dem i tre år, skal du mindst have 3,5 procent i rente, og hvis du binder dem i ét år, skal du som minimum have 2,5 procent, lyder det fra Kim Valentin.

Alle kunder med penge på bankbogen er gode kunder. Dermed har de også bukserne på i forhold til de sultne banker. Derfor dette indlysende råd:

- Lad bankerne konkurrere om dine penge. Har du mere end 750.000 kroner i kontanter, kan du sikre dig ved at dele dem mellem flere banker. Det kan vi allerede nu se sker på vores portal, siger direktør for den uafhængige pengeauktion Mybanker John Norden til Newspaq.

Dyrt at hæve dine penge
Der er dog et enkelt aber dabei i jagten på den høje rente.

- Det kan blive meget, meget dyrt at hæve sine penge, når man har bundet dem i en tidsbestemt periode. Så det er vigtigt at undersøge betingelserne helt præcist, før man binder sine penge til en fast rente, slutter Kim Valentin.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen