Tog- og busbilletter dyrere igen

Tog- og busbilletter bliver dyrere. En busbillet i hovedstadsområdet stiger 9,5 procent, mens en togtur fra København til Århus stiger 14 kroner

Det bliver dyrere for Harry og os andre at køre med toget, når priserne stiger den 19. januar. Vælger du at tage bussen, bliver det også dyrere. (Foto: Claus Lunde)
Det bliver dyrere for Harry og os andre at køre med toget, når priserne stiger den 19. januar. Vælger du at tage bussen, bliver det også dyrere. (Foto: Claus Lunde)

Det er muligt, at vi så sent som i går kunne læse om, hvor billigt det er at bruge den kollektive trafik i København. Men det forhindrer ikke priserne i at stige. Det gør de om en uge fra dato.

Det bliver dyrere at vælge toget, når turen går til venner og familie i den anden ende af landet. DSB og Movia sætter prisen op på tog- og busbilletter fra den 19. januar. De almindelige billetter stiger med 4,2 procent, mens klippekortene stiger med 1,5 procent.

Busbillet stiger 9,5 procent
Derudover bliver det meget dyrere at købe en busbillet på Sjælland. Prisen på en to zoners busbillet i hovedstaden, som også kan bruges i toget, stiger med to kroner fra 21 til 23 kroner. Det er en stigning på 9,5 procent. Prisen på et seks zoners klippekort stiger 20 kroner fra 305 til 325 kroner. Det giver en stigning på 6,6 procent.

Se prisstigningerne i hovedstadsområdet her.

100 procents stigning
På Vestsjælland stiger den billigste billet hele 100 procent fra 13 til 26 kroner, mens det billigste periodekort for voksne bliver knapt 33 procent dyrere. De voldsomme prisstigninger her skyldes, at de vestsjællandske passagerer hidtil har kunnet købe billet til en enkelt zone, men fremover skal man minimum købe to zoner for at få lov til at køre med bussen.

Enkeltbilletterne stiger med syv procent på Sydsjælland og Lolland Falster. Her er der til gengæld også penge at spare på periodekort, som bliver 12 procent billigere.

Det betyder for eksempel et prisfald fra 716 til 660 kroner om måneden for et periodekort til 2 zoner.

Mere orange
Som et plaster på såret lover DSB dog flere af de billige DSB Orange-billetter i det kommende år.

- De meget prisbevidste kunder kan rejse billigt, når de i god tid køber en DSB Orange-billet. Samtidig betyder det, at presset på de populære afgange bliver mindre, og det giver bedre rejseoplevelser for alle vores kunder, siger Mogens Jønck, kommerciel direktør i DSB, i en pressemeddelelse.

Pendlerkort stiger ikke
Prisstigningerne betyder for eksempel, at en enkeltrejse mellem Århus og København stiger fra 325 kroner til nu 339 kroner. Med et titurskort vil samme rejse kommer til at koste 253 kroner mod de nuværende 249 kroner.

Turen mellem Odense og København stiger 10 kroner - fra 234 kroner til 244 kroner. Et titurskort mellem Odense og København stiger fra 179 kroner til 182 kroner.

Til gengæld forbliver prisen på pendlerkort på samme niveau.

- Hovedparten af vores kunder rejser med enten pendlerkort eller 10-tursklippekort. Set i lyset af den generelle prisudvikling er det derfor kun en mindre del af kunderne, der kommer til at mærke prisstigningen, siger Mogens Jønck.

Er det i orden, at vi igen skal betale mere for at bruge den kollektive trafik? Skriv neden for i kommentarfeltet.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen