S vil gøre det nemmere at søge boligstøtte

Hvis det var mindre bøvlet at søge om boligstøtte, ville færre mennesker formentlig bliver sat på gaden. Det mener Socialdemokraterne.

Kun 50 procent af de udsatte lejere søger om boligstøtte.(Foto Casper Dalhoff)
Kun 50 procent af de udsatte lejere søger om boligstøtte.(Foto Casper Dalhoff)

Socialdemokraterne er på vej med et forslag, der skal gøre det nemmere at søge om boligstøtte.

Partiets boligordfører Thomas Jensen mener, det kan reducere antallet af tvangsudsættelser, hvor folk bliver sat på gaden for ikke at have betalt husleje.

Thomas Jensen bygger sin antagelse på konklusionerne i en rapport fra 2008 fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI). Ifølge rapporten har kun 50 procent af de udsatte lejere søgt om boligstøtte. Det tal er ifølge SFI bemærkelsesværdigt lille i betragtning af, at de udsatte lejere har et rådighedsbeløb, der i gennemsnit er 1700 kroner lavere end lejere generelt.

Thomas Jensen mener, at det i dag er for besværligt at søge om boligstøtte. Partiet foreslår derfor, at ansøgeren kan bede kommunen finde ud af, om han eller hun kan få støtte.

- Nogle af de her mennesker kan ikke overskue at skaffe oplysningerne. Og så ser det ud til, at den bureaukratiske ansøgningsprocedure står i vejen for, at nogle ikke får den boligstøtte, som de er berettiget til. Derfor undrer det mig, at regeringen ikke har taget dette her med i deres afbureaukratiseringsreform, siger Thomas Jensen.

Mange børn involveret
Antallet af tvangsudsættelser, hvor fogeden har været indblandet er steget støt fra 1823 i 2002 til 3762 i 2008. Tallet er fortsat med at stige i første halvår af 2009.

Ifølge SFI er der børn involveret i cirka 45 procent af alle udsættelser. Hver tiende husstand, der bliver sat på gaden, har prøvet det mindst én gang tidligere.

Siden midten af 2009 har boligselskaberne fået pligt til at oplyse kommunen, når en lejer ikke betalte husleje. Samtidig har kommunerne fået en række nye muligheder for at hjælpe lejerne og forebygge udsættelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere