Boligprisernes frie fald er forbi

Realkredit Danmark ser et prisfald i boligpriserne i 2010. Opbremsning i prisernes fald tilskrives de lave renter, som ventes at vare ved

Den lave renter forventer realkreditinstitutterne varer ved. (Foto: Colourbox)
Den lave renter forventer realkreditinstitutterne varer ved. (Foto: Colourbox)

Boligpriserne falder ikke længere med samme hast. Mandagens tal fra Danmarks Statistik bekræfter, at der er sket en opbremsning. Hvor huspriserne faldt med næsten seks procent i første kvartal, er faldet i andet kvartal kun på 0,7 procent.

Årsagen til opbremsningen er ifølge realkreditselskabet Realkredit Danmark de faldende renter. De gør det næsten historisk billigt at finansiere et huskøb.

- Vi forventer at stabiliseringen i boligpriserne vil vare ved, så længe renterne er relativt lave, lyder vurderingen fra økonom Jakob Kongsgaard Olsson i Realkredit Danmark.

Ledigheden er en joker
Når renterne finder et mere normalt niveau, kan det igen føre til lavere boligpriser.

Den stigende ledighed er en joker for boligmarkedet. Øget jobusikkerhed kan få mulige boligkøbere til at holde igen. Omvendt er der i det kommende år udsigt til skattelettelser og overenskomstmæssige lønstigninger, påpeger Realkredit Danmark.

- Alt i alt forventer vi, at boligpriserne vil falde yderligere med et par procent frem mod udgangen af 2010, lyder meldingen fra Jakob Kongsgaard Olsson.

Lidt forskelle i talmaterialet
Tallene fra Danmarks Statistik passer ikke fuldstændigt med den udvikling, som Realkreditforeningen og Realkreditrådet har fremlagt. Her er priserne ikke faldet helt så meget som hos Danmarks Statistik.

Det tilskriver Realkredit Danmark, at boligejere har handlet op i kvalitet det seneste år og valgt at købe boliger med en dyrere adresse.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere