Flexlån med livrem og seler

null

Peter Rasmussen med et par af sine børn i lejligheden i Farum, der snart bliver skiftet ud med et helt nyt hus, bygget for F1-lån. (Foto: Morten Langkilde)
Peter Rasmussen med et par af sine børn i lejligheden i Farum, der snart bliver skiftet ud med et helt nyt hus, bygget for F1-lån. (Foto: Morten Langkilde)

Den tidligere verdensmester i badminton Peter Rasmussen har lige optaget et helt nyt realkreditlån for at købe en grund i Birkerød, hvor han, konen og deres tre børn vil bygge et helt nyt hus.

Valgt faldt på et F1 flexlån med afdragsfrihed på grund af den lave rente. I princippet det mest usikre låneform, men også den, hvor den økonomiske gevinst kan vise sig at være størst. Usikkerheden ved lånetypen har dog fået familien til at indlægge ’livrem og seler’ i deres lån.

Sparer tusinder
- Normalt er jeg ikke typen, der gambler. Derfor sætter vi også det, vi sparer ved ikke at afdrage og på de lave renter, til side. På den led har vi pengene i tilfælde af, at vi skal indfri noget gæld, eller hvis renten stiger, siger Peter Rasmussen, der vandt VM i 1997.

Grunden, familien har købt, koster 1,8 millioner kroner. Udsigten til rentestigninger næste år var med i overvejelserne, da familien skrev under på lånet. Men også den månedlige ydelse var vigtig, og med et F1-lån sparer familien rundt regnet 2000 kroner om måneden i forhold til et fastforrentet lån på fem procent.

Givtig forretning
- Vi har den nødvendige luft i økonomien til det. Og så handler det om at sidde så billigt som muligt nu og så sætte penge til side. Senere i livet vil vores indkomst værre større, og så vil det være mere oplagt at afdrage på lånet, siger Peter Rasmussen.

At det de seneste 12 år har været en særdeles givtig forretning at have flexlån, har ikke haft indflydelse på Peter Rasmussens valg. Han har set på situationen lige nu.

- At vælge det rigtige lån er jo lidt et spil, og ingen ved, hvad fremtiden bringer. Nu prøver vi med et F1-lån i et år og ser, hvordan det går, siger Peter Rasmussen, der i dag er læge og skriver en ph.d.-afhandling.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere