Edb-koks lammer tinglysningen

Siden 8. september har problemer i det nye digitale tinglysningssystem betyder, at ingen handler med Esbjerg Kommune har kunnet gennemføres

Mange handler hænger fast i tinglysningssystemet. (Foto: Colourbox)
Mange handler hænger fast i tinglysningssystemet. (Foto: Colourbox)

Folk, der har solgt jord til Esbjerg Kommune eller gerne vil købe en kommunal grund, må i disse måneder væbne sig med tålmodighed.

Et nyt digitalt tinglysningssystem, der skulle have givet kortere ventetider, har indtil videre haft den stik modsatte effekt, så kommunen siden 8. september ikke har kunnet tinglyse nogen handler overhovedet.

Dermed er den forventede behandlingstid på 10 dage nu forvandlet til måneder.

Flere millioner kroner i klemme
- Der er ingen tvivl om, at når systemet kommer til at fungere, så bliver det rigtig godt. Indtil da kan vi kun beklage forsinkelsen over for de borgere, som venter på at få afsluttet en handel med kommunen. At handle med kommunen skulle gerne være en god oplevelse, siger Anne Mathiesen fra Esbjerg Kommunes afdeling for køb og salg i en kommentar.

Konsekvensen af fejlene ved systemet er, at købere af grunde ikke kan få tinglyst deres adkomst, mens de, der har solgt jord til Esbjerg Kommune, ikke kan få deres købesummer frigivet. Det drejer sig om handler for flere millioner kroner.

Kommunen ved endnu ikke, hvornår de digitale problemer er løst.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere