Boliger til salg rasler ned i København

Særligt i København dykker antallet af boliger til salg kraftigt. Ved udgangen af oktober var der 12 procent færre ejerboliger til salg

For tiden er der 2900 boliger til salg i København, og udbudspriserne er faldet 18 procent siden 2006. (Foto: Colourbox)
For tiden er der 2900 boliger til salg i København, og udbudspriserne er faldet 18 procent siden 2006. (Foto: Colourbox)

Der bliver stadig færre boliger med et 'Til Salg'-skilt i vinduet.

Samlet set var der 57.000 ejerboliger til salg på internettet ved udgangen af oktober 2009, viser nye tal fra Realkreditrådet.

Det er 12 procent færre end på samme tidspunkt sidste år.

Især i København er antallet af boliger til salg dykket kraftigt det seneste år. Udbuddet af parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder er faldet med 46 procent siden oktober 2008. Boligudbuddet i København by har været faldende siden sidste efterår. I dag står 2900 boliger til salg.

Det tager fortsat tid
Statistikken giver ikke svar på, om baggrunden for faldet er, at der er kommet gang i salget af boliger, eller fordi sælgerne opgiver at komme af med deres boliger.

Direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen pointerer da også, at det fortsat tager tid at sælge sin bolig.

- Otte måneder havde boligerne gennemsnitligt stået til salg på internettet ved udgangen af oktober. Sådan var det også i de foregående måneder. Så boligejerne må væbne sig med tålmodighed, hvis de vil sælge deres bolig, udtaler hun.

Ved udgangen af oktober var 38.400 parcel- og rækkehuse, 9400 ejerlejligheder og 9100 fritidshuse til salg på landsplan.

Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for oktober 2009.

Udbudspriser ned med 18 procent
Priserne på salgsskiltene falder fortsat for parcel- og rækkehuse og fritidshuse, mens de er steget på ejerlejligheder i oktober i forhold til september.

Udbudspriserne for ejerlejligheder er faldet med 18 procent, siden de toppede i august 2006.

Parcel- og rækkehuse og fritidshuse toppede senere og er nu faldet med henholdsvis 11 og syv procent siden toppen i september 2007.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere