Skift bank og spar mange tusinde

Der har aldrig været så stor forskel på de dyreste og billigste banker - se hvor meget du kan spare på bolig-, bil eller forbrugslån

Du kommer måske ikke ligefrem til at svømme i penge, men det er med garanti en god idé at tjekke, om du kan få dine lån billigere i an anden bank. Der kan være rigtig mange penge at spare. Foto: Pressens Bild
Du kommer måske ikke ligefrem til at svømme i penge, men det er med garanti en god idé at tjekke, om du kan få dine lån billigere i an anden bank. Der kan være rigtig mange penge at spare. Foto: Pressens Bild

Det tager ikke mere end et kvarter at tjekke renterne hos landets banker, hvis du bruger søgemaskinen på f.eks. mybanker.dk eller ringer og får en snak med skiftbank. dk.

De minutter er den bedste timeløn, du nogensinde har fået. Der er nemlig historisk mange penge at spare på at se sig for lige nu:

– Du kan spare flere tusinde kroner om måneden og flere millioner på lang sigt, hvis du vælger den billigste frem for de dyreste bank . Så det betaler sig at skifte, siger Elisabeth Arendt, partner i Mybanker til Ekstra Bladet. Vi har bedt Mybanker udarbejde en liste over landets dyreste og billigste banker, når det gælder bolig-, forbrugs- og billån. Resultatet viser skræmmende store forskelle

Spar to en halv million
Skal du f.eks. bruge et boliglån på 800.000 kroner med variabel rente, risikerer du i Sparbank og Hvidbjerg Bank med renter over 30 år at tilbagetale en god slat over tre millioner kroner. I kriseramte Fionia Bank ender beløbet på næsten fire millioner kroner.

Men skifter du til Lægernes Pensionsbank, Sparekassen Sjælland eller Eik Bank, slipper du med kun godt en million kroner. Altså er forskellen på boliglån i dyreste og billigste bank over 2,5 millioner kroner!

– Spændet mellem de billigste og de dyreste banker har aldrig været så stort. Før finanskrisen var det en uskreven regel, at så snart Nordea og Danske Bank ændrede rentesatserne, så fulgte alle de andre banker efter. Men det er slut, siger Elisabeth Arendt.

– Der er mange banker, som ikke har justeret renterne i mange måneder. Fordi renten generelt er faldet, er det faktisk det samme som en rentestigning, siger hun.

Prut om prisen
Hos skiftbank.dk råder man dagligt folk i deres bankforretninger, og her opfordrer man gerne folk til at krejle:

– Man kan bruge skemaet over rentesatserne som udgangspunkt, rentesatserne kan i ganske mange banker forhandles ud fra ens egen situation. Derfor betaler det sig at prutte om renten, siger Henrik Grave fra skiftbank. dk.

– Bankmarkedet er ét stort brugtvognsmarked. Det handler om at lave en god deal, tilføjer Elisabeth Arendt. Har du brug for et bil- eller forbrugslån, er der lige så god grund til at se dig for: Et forbrugslån på 15.000 kroner koster dig kun godt 16.000 kroner inklusive renter at låne i Danske Bank og Sparekassen Nr. Nebel og Omegn. Mens samme lån kan koste dig over 20.000 kroner i alt i Finansbanken og Lån og Spar Bank .

Der er desværre fejl i grafikken i tirsdagens avis. Se den korrekte grafik med den fulde prissammenligning herunder.

Sammenligning af billån

Sammenligning af boliglån

Sammenlingning af forbrugslån

Gode råd

Vi har bedt Elisabeth Arendt fra mybanker.dk og Henrik Grave fra skiftbank.dk give deres bedste råd til bankskifte:

Tjek ca. hver anden måned, om det betaler sig for dig at skifte bank. Det skifter hele tiden og forskellen fra bank til bank er enorm.

På mybanker.dk kan du indtaste dine egne oplysninger ind og se, hvad der betaler sig bedst for dig.

Du kan kontakte skiftbank.dk, som så gennemgår alle dine forhold og hjælper dig med, om det betaler sig for dig at skifte bank.

Er du en ’dårlig’ bankkunde, som f.eks. skylder mere, end dit hus er værd, betaler det sig ikke altid at skifte bank. En ny bank vil se meget kritisk på dig.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere