581 virksomheder gik konkurs i oktober

Mange konkurser blandt danske virksomheder i oktober gør, at konkurstallet ligger på niveau med sidste vinter, hvor finanskrisen var på sit højeste.

581 danske virksomheder er gået konkurs i løbet af oktober. Det er det næsthøjeste antal virksomheder, der er gået konkurs på en måned i den tid, analysefirmaet Experian har målt på antallet, oplyser selskabet.

Antallet af konkurser er dermed på niveau med sidste vinter, hvor finanskrisen var på sit højeste.

Konkurstallet i oktober ligger 34 procent højere end i samme måned året før, hvor antallet var på 434.

- I de seneste 12 måneder har vi gennemsnitligt set 486 konkurser om måneden. De 581 konkurser i oktober betyder med andre ord, at konkurskurven har taget et stort spring i den forkerte retning, siger Camilla Rose, kommunikationschef i Experian.

I de første 10 måneder af 2009 er godt 4700 danske virksomheder gået konkurs.

Blandt områder, der er særligt hårdt ramt, nævner Experian især Færøerne og Nordjylland. På Færøerne gik fem virksomheder konkurs i oktober sidste år, mens tallet i år er oppe på 24.

I Nordjylland er 41 virksomheder gået konkurs den seneste måned, hvilket er en stigning på næsten 200 procent i forhold til oktober 2008.

Det stigende antal konkurser ser ud til at påvirke danskernes iværksætterlyst. I hvert fald starter færre iværksættere op for sig selv. I oktober så 1330 nye selskaber dagens lys, godt 32 procent færre end i oktober 2008.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere