Nemmere for dig at skifte bank

Nye fælles EU-regler gør det nemmere og hurtigere at skifte bank. For danske banker betyder det, at de skal være hurtigere med pengeoverførsler

Nye EU-regler sikrer, at det bliver nemmere at skifte bank. Bankskift er gratis for indlånskonti uden binding, der har eksisteret mere end 12 måneder. (Foto: Colourbox)
Nye EU-regler sikrer, at det bliver nemmere at skifte bank. Bankskift er gratis for indlånskonti uden binding, der har eksisteret mere end 12 måneder. (Foto: Colourbox)

Er du træt af din bank eller sparekasse? Så gør nye fælles EU-regler det nemmere for dig at skifte den ud med en anden.

For danske bankkunder betyder det bl.a., at bankerne nu har fået en tidsfrist for flytning af betalingsoverførelser, så de skal være foretaget inden for syv bankdage, efter den nye bank har modtaget alle relevante oplysninger fra kunden og den tidligere bank.

Den nye bank sørger fortsat for, at der oprettes en ny konto, og at eventuelle betalinger overføres til den nye konto.

- Det er glædeligt, at vi i fællesskab i EU har kunnet lave en aftale, der sikrer alle bankkunder i EU en række ens rettigheder i forbindelse med bankskift. Herved skaber vi fælles rammer og lige konkurrencevilkår, siger Susanne Dolberg, underdirektør i Finansrådet, i en pressemeddelelse.

Gratis for indlånskonti uden binding
Bankskift er gratis for indlånskonti uden binding, der har eksisteret mere end 12 måneder. Hvis man har haft en indlånskonto mindre end 12 måneder, kan den gamle bank tage et gebyr for skiftet.

Finansrådet har i forlængelse af den indgåede aftale udarbejdet en flyttevejledning og en pjece: 'Sådan skifter du bank, sparekasse eller andelskasse', der kan downloades fra Finansrådets hjemmeside www.finansraadet.dk.

Pjecen er også udsendt til bibliotekerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere