Lås døren når du er hjemme

Hvis din pung bliver stjålet fra kommoden eller køkkenbordet, mens du er hjemme, bliver kontanterne ikke erstattet. Det viser en ny kendelse

Det kan lyde hysterisk - men hvis du vil være på sikre side, bør du faktisk låse døren, mens du er hjemme. Hvis tyve løber med kontanter, smykker eller computer, mens døren er ulåst, får du dem nemlig ikke erstattet.  (Foto: Colourbox)
Det kan lyde hysterisk - men hvis du vil være på sikre side, bør du faktisk låse døren, mens du er hjemme. Hvis tyve løber med kontanter, smykker eller computer, mens døren er ulåst, får du dem nemlig ikke erstattet. (Foto: Colourbox)

Løber tyvene med din pung, mens du er hjemme, er der i teknisk forstand ikke tale om indbrud.

Hvis døren ikke er låst, er der nemlig blot tale om simpelt tyveri, og så bliver kontanterne ikke erstattet. Det viser en principiel kendelse fra Ankenævnet for Forsikring ifølge Forsikring & Pension.

Ulåst dør kostede dyrt
Den aktuelle sag handler om et ægtepar, der fik stjålet en pung med 5500 kroner i kontanter fra et bord i bryggerset. Konen havde siddet i stuen og set fjernsyn, mens en tyv ubemærket havde fjernet pungen fra deres bryggers.

Bryggersdøren havde ikke været låst, og derfor tabte parret også klagesagen ved Ankenævnet for Forsikring.

Ankenævnet gav familiens forsikringsselskab Topdanmark ret i, at ægteparret ikke havde holdt huset forsvarligt aflåst, og derfor ikke de havde krav på at få erstattet de 5500 kroner. At konen havde været hjemme imens, gjorde ingen forskel, vurderede ankenævnet.

Åbent hus kan ikke få indbrud
Når en tyv kan få adgang til dit hjem uden at skulle bryde en dør eller et vindue op, er der ikke tale om indbrud, men simpelt tyveri. Det har betydning for, hvordan forsikringen dækker.

Får man eksempelvis stjålet kontanter eller smykker, bliver de ikke erstattet, hvis tyven er kommet ind gennem en ulåst dør eller et åbent vindue.

- Folk skal selvfølgelig ikke holde op med at lufte ud. Men opfordringen må være, at de husker at holde øje med deres åbne vinduer - og så låser døren, selv om de er hjemme, siger konsulent Helle B. Pedersen fra Forsikringsoplysningen.

Fakta om dækning ved simpelt tyveri

1. Der er ingen dækning, hvis du får stjålet penge, smykker, ubrugte frimærker samt mønt- eller frimærkesamlinger.

2. Såkaldt 'særligt indbo' som for eksempel fjernsyn og computere er dækket indtil højst ti procent af den samlede forsikringssum.

3. Almindeligt indbo som møbler og køkkengrej er dækket på samme måde ved simpelt tyveri som ved indbrud.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere