Desperate lejere flås af udlejere

Udlejere udnytter mangel på lejeboliger til at kræve langt over det tilladte i husleje. Og de får det

Det er svært at finde en lejebolig, og det udnytter udlejerne til at presse prisen. (Foto: Colourbox)
Det er svært at finde en lejebolig, og det udnytter udlejerne til at presse prisen. (Foto: Colourbox)

Tusindvis af danskere jager febrilsk en lejebolig. Situationen er så desperat, at mange ikke tøver med at lægge billet ind på lejligheder, hvor huslejen er omkring dobbelt så høj som tilladt, skriver Politiken onsdag.

Udlejere udnytter situationen, fordi antallet af lejeboliger i mange år er faldet i Danmark, og handlen med ejerboliger er gået i stå.

Dobbelt så høj husleje
Politiken har bedt Lejernes Landsorganisation, LLO, gennemse 20 lejlighedsannoncer fra Den Blå Avis' netportal. Alle 20 lejligheder vurderes at være prissat højere, end lejeloven tillader.

- Ved fire af lejlighederne er huslejen endda over dobbelt så høj, som den burde være, siger jurist Bente Kristensen, LLO, til Politiken.

Mangel på lejeboliger
Baggrunden for, at udlejerne kan udbyde deres lejligheder til ulovligt høje huslejer, er, at der er akut mangel på billige lejelejligheder.

Landets største lejeportal, Lejebolig.dk, havde i juni 46 procent flere søgninger og dobbelt så mange sidevisninger som i samme periode sidste år.

- Mange flere søger nu lejeboliger frem for ejerboliger. Vi oplever på det seneste, at folk søger lejligheder, som koster over 10.000 kroner om måneden, siger direktør Michael Eggert fra Lejebolig.dk til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere