Bonusbørn ikke dækket af forsikringen

Lever du i en sammenbragt familie, er der god grund til at gå forsikringspapirene igennem. Bonusbørn er nemlig ikke automatisk dækket

Det kan være en god idé at gå forsikringerne igennem, hvis der er bonusbørn i familien. (Foto: Colourbox)
Det kan være en god idé at gå forsikringerne igennem, hvis der er bonusbørn i familien. (Foto: Colourbox)

I en travl børnefamilie er forsikringer nok ikke det, der står øverst på 'to do-listen,' men sammenbragte familier bør alligevel kaste et blik på forsikringerne under familiefusionen.

For selvom godt 100.000 børn lever i sammenbragte familier, er dine bonusbørn ikke automatisk dækket af din ulykkesforsikring.

Kræver biologisk bånd
Det er ikke mange børn, der har deres egen ulykkesforsikring. I stedet er de dækket af forældrenes forsikring, men børnedækningen på forældrenes forsikring kræver, at der er et biologisk bånd mellem forikringstager og barn.

- En ulykkesforsikring med børnedækning dækker automatisk biologiske og adopterede børn, men ikke bonusbørn. Heller ikke selvom forældrene er gift, og børnene bor fast på adressen, siger Henriette Madsen fra forsikringsselskabet Codan.

- Hvis det for eksempel kun er papmor eller papfar, der står som forsikringstager, er barnet ganske enkelt ikke dækket, fastslår hun.

Hver 3. glemmer forsikringen
Det bedste forældre i en sammenbragt familie kan gøre for at sikre, at både hans, hendes og de fælles børn er dækket, er at anføre børnenes CPR-numre på policen.

- Så er der ingen tvivl om, hvorvidt de er dækket eller ej, siger Henriette Madsen og anbefaler, at man giver sine foirsikringer et eftersyn, hver gang der sker en større ændring i livet. Så undgår man at stå i en situation, hvor forsikringen ikke dækker.

En undersøgelse foretaget for Codan viser, at hver tredje danske forsikringstager glemmer at opdatere forsikringen, når der sker store ændringer i livet.

Eksempelvis glemmer 40 procent at ændre forsikringen ved skilsmisse, imens 38 procent glemmer det, når de får børn.

Eksempel:

Mor og datter bor sammen med moderens kæreste, deres fælles barn og hans to børn. Kæresten og hans børn er forsikret på samme police, men moderen er ikke på policen. I dette tilfælde er det fælles barn dækket, men datteren vil ikke automatisk være dækket af forsikringen, selvom der er børnedækning til flere børn - uanset om de har fælles bopæl, er gift osv. Datteren vil kun være dækket af forsikringen, hvis hendes CPR-nummer står på policen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen