Ejendomsskatter æder pension

40 pct. af Birgitte og Kurt Havns folkepension går til grundskat. Nye regler for indefrysning af grundskat rammer pensionisterBirgitte og Kurt Ravn betaler over 40 pct. af deres folkepension i grundskyld til Københavns kommune. (Foto: Henning Hjorth)
Birgitte og Kurt Ravn betaler over 40 pct. af deres folkepension i grundskyld til Københavns kommune. (Foto: Henning Hjorth)

Pensionister, der har set frem til nogle gode år i det hus, hvor de ofte har boet i årtier, trues nu fra hus og hjem af uhyrlige ejendomsskatter.

Det gælder bl.a. Birgitte og Kurt Havn, som har haft deres hus ved Damhussøen i København i snart 30 år. De skal i år betale 48.367 kr. i grundskyld til Københavns kommune ud af en folkepension, der lyder på 117.600 efter skat.

Oven i det skal der så lægges ca. 16.000 kroner i ejendomsværdiskat til staten.

– Vi har jo betalt huset adskillige gange med renter og skatter, så vi kan ikke forstå, at man kan blive ved med at blive så brandbeskattet. Vi vil gerne blive boende her i vores hus. Men vi ved ikke, hvor længe det er muligt, siger Birgitte Havn.

Se også: 230.000 husejere betaler mere grund- end ejendomsværdiskat

Der er dog ingen hjælp at hente fra politisk side.

– Ændringen blev lavet sammen med V, K og DF, fordi kommunerne simpelthen manglede penge. Og det forhold har jo ikke ændret sig. Så vi går ikke ind for en ændring her, siger Socialdemokraternes skatteordfører Thomas Jensen.

Den blanke afvisning kan blive katastrofal for Birgitte og Kurt. For det stopper ikke ved de 48.367 kr. i ejendomsskat. Ægteparret ved allerede nu, at grundskylden vil stige med adskillige tusind kroner om året, indtil den om nogle år lander på hele 66.116 kr.

– Det er jo helt forfærdeligt at tænke på, siger Birgitte Havn.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere