Hver tredje finder job via venner og bekendte

Stadig flere nyansatte, især mænd, finder arbejde via netværk og bekendte

- Bolette, mød min kammerat Henning, han ville være en glimrende regnskabschef. Især mænd hjælper i stigende grad hinanden med at finde job. (Foto: Colourbox)
- Bolette, mød min kammerat Henning, han ville være en glimrende regnskabschef. Især mænd hjælper i stigende grad hinanden med at finde job. (Foto: Colourbox)

Hvis du leder efter job kan anbefalinger fra gode venner og bekendte være en af mest effektive veje til at finde en ny arbejdsgiver.

Op til hver tredje dansker, der har fået nyt job inden for det seneste år, har således fundet det ved at bruge deres netværk af bekendte.

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, der omfatter 555.000 lønmodtagere, som alle er startet i et nyt job inden for det seneste år.

Læs også:

Se også: Hundredvis af ansøgere til hvert akutjob 

Flere får venne-job
183.000 af lønmodtagerne i opgørelsen fandt jobbet via deres eget netværk. Det svarer til hver tredje. For fem år siden var det kun hver fjerde.

Godt 25 procent fandt jobbet via en jobannonce, hvilket er en lidt mindre andel end for fem år siden.

15 procent hentede jobbet via en uopfordret henvendelse til virksomheden, og det er også en noget mindre andel end ved den tilsvarende undersøgelse for fem år siden.

Læs også:

Se også: 3F: Opslåede akutjob er fis i en hornlygte

Mænd får oftere vennehjælp
Det er især mænd, der finder nyt arbejde via deres netværk. I tredje kvartal gjaldt det 36 procent af de mænd, der er startet i det nuværende job inden for det seneste år, mod 29 procent blandt kvinderne.

Tallene viser også, at det især er de yngre lønmodtagere, der er gode til at udnytte deres forbindelser og private netværk til at få foden inden for i et nyt job.

Således er det 43 procent af de 15-24-årige, der havde fundet jobbet på den måde, mens det kun gælder 26-28 procent i aldersgrupperne mellem 25 og 54 år.

Læs også:

Se også: Arbejderklassen er hårdest ramt af krisen

Tendensen er også, at det er lettere at udnytte sine forbindelser og kontakter til at få nyt job, hvis man er ufaglært, end hvis man er akademiker.

43 procent af de ufaglærte har fået nyt job via netværk, mens det samme kun gælder for 23 procent af lønmodtagerne med en lang videregående uddannelse.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen