Aktie-ekspert: SAS har ingen fremtid

Aktie-Hug! (46) Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk, råder alle private investorer til at holde sig langt væk fra flyselskabets aktier. Det går kun en vej - mod nul

Aktieeksperten Martin Lykke: - SAS er lidt ligesom de kongelige, de er jo også et nordisk prestigeprojekt, der ikke hører til i en moderne verden, men det passer meget godt med, at kammerherre Fritz Schur er bestyrelsesformand for SAS. (Foto: Jakob Jørgensen)
Aktieeksperten Martin Lykke: - SAS er lidt ligesom de kongelige, de er jo også et nordisk prestigeprojekt, der ikke hører til i en moderne verden, men det passer meget godt med, at kammerherre Fritz Schur er bestyrelsesformand for SAS. (Foto: Jakob Jørgensen)

- SAS har ingen fremtid som flyselskab. På kort sigt kan udmeldinger sende aktien op og ned, men på langt sigt går aktien kun en vej, og det er mod nul.

Det siger aktieeksperten Martin Lykke fra det uafhængige NPinvestor.dk.

Det er barske udmeldinger, der i denne uges AKTIE-HUG kommer fra aktieeksperten Martin Lykke. Han mener ikke, at flyselskabet SAS har en fremtid, og dermed bør langsigtede investorer holde sig væk.

Læs også:

Se også: SAS presser igen citronen

- SAS har i alt for mange år været en dødssejler. Elendigt dyrt produkt kun holdt op af opbakning fra de nordiske regeringer. Havde det været et almindeligt selskab, så var det lukket for længst, men skatteyderne i Norden har holdt hånden under SAS og det har kostet masser af milliarder - også for de private investorer. Tabene har gennem mange år været ganske massive, siger Lykke.

- En konkurrent som Norwegian har meget bedre fly og er meget billigere. Når det har været sådan i meget lang tid, og der ikke er udsigt til, at det bliver ændret, ja så taber man.

Han peger på, at politikerne har holdt selskabet i live med den begrundelse, at det har betydning for økonomien i de tre lande.

- Men det er jo ikke private investorers job at holde hånden under økonomien i København, og derfor bør man holde sig væk som investor. Desuden så skal der nok dukke andre selskaber op, der vil servicere de rejsende i Norden, og det formentligt på en bedre og billigere måde. Alle tjener faktisk på, hvis SAS bliver nedlagt, siger Lykke.

- Der kan vel også være købere til SAS?

- Det kan ikke udelukkes, men siden Star Alliance i 1997, hvor selskabet startede en alliance med bl.a. tyske Lufthansa, så har man talt om, at SAS ville fusionere med Lufthansa. Jeg var i Frankfurt i forbindelse med Star Alliance, og fusionssnakken gik lystigt - her 15 år efter taler man stadig om en fusion med Lufthansa. Jeg tror ikke, at nogle vil overtage den nuværende udgave af SAS, siger Lykke.

Læs også:

Se også: SAS sætter prisen op

Lykke peger på, at SAS er et prestigeprojekt for de nordiske regeringer fra en svunden tid.

- SAS er lidt ligesom de kongelige, de er jo også et nordisk prestigeprojekt, der ikke hører til i en moderne verden, men det passer meget godt med, at kammerherre Fritz Schur er bestyrelsesformand for SAS. Han er også mere end almindelig glad for de kongelige, men lige nu er det fagforeningerne, der skal forhandles med, og det er nok knap så sjovt, siger Lykke.

- Lukker SAS?

- Ja, og jo før jo bedre. Selskabet kan få endnu en livline af politikerne, men det er kun et spørgsmål om tid, og som privat investor skal man holde sig langt væk, siger Lykke.

Læs finansnyheder og se aktiekurser på npinvestor.dk

1 af 2 - Hvis SAS går neden om og hjem så skal der nok dukke andre selskaber op, der vil servicere de rejsende i Norden, og det formentligt på en bedre og billigere måde, siger aktieeksperten Martin Lykke. (FotoJakob Jørgensen)
2 af 2 Aktieeksperten Martin Lykke: - SAS er lidt ligesom de kongelige, de er jo også et nordisk prestigeprojekt, der ikke hører til i en moderne verden, men det passer meget godt med, at kammerherre Fritz Schur er bestyrelsesformand for SAS. (Foto: Jakob Jørgensen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen