Flere gik konkurs i oktober

Antallet af konkurser steg i oktober - og det samme gjorde antallet af tvangsauktioner, viser nye tal.

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Antallet af virksomhedskonkurser nåede i oktober op på 472 mod 431 i september, korrigeret for sæsonudsving. Set over en periode på tre måneder er antallet af konkurser steget med seks procent.

Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik.

Se også: Fly-konkurs koster skattepenge

Lidt flere tvangsauktioner
Også antallet af tvangsauktioner gik op i oktober til 418 mod 409 måneden før. Det svarer til en stigning på 2,2 procent, men set på årsbasis er der dog tale om et fald på 2,3 procent. Det gennemsnitlige antal tvangsauktioner de sidste 12 måneder ligger på 437.

Det er primært enfamiliehuse, der går på tvangsauktion, hvilket hænger sammen med, at enfamiliehuse udgør den største andel af ejerboliger i Danmark. Desuden kan det være sværere at komme af med et hus end med en lejlighed.

Se også: Villaer i Whiskeybæltet på tvang

Især på Sjælland
Knap halvdelen af alle tvangsauktioner i Danmark er på Sjælland, hvor også priserne blev skruet mest i vejret, inden krisen begyndte at kradse. Står man nu og skal sælge sit hus på grund af arbejdsløshed, skilsmisse eller lignende, kan det være svært at komme af med det til en pris, der giver overskud, hvis man eksempelvis købte på toppen.

Når antallet af tvangsauktioner ikke er højere, skyldes det den lave rente, der tager brodden af udfaldet med tvangsauktion som sidste udvej, vurderer BRFkredit.

Optimistiske toner
- Vi har en forventning om, at boligmarkedet fremadrettet vil klare sig bedre end set de seneste par år. Der er mange æg i kurven for kommende boligkøbere og -sælgere. Renten er lav, indkomsten er relativ høj, og der er mange boliger på markedet at vælge imellem, forklarer cheføkonom hos BRFkredit Ulrikke Ekelund.

Jokeren er stadig ledigheden, der mangler at knække, før der for alvor kommer skub i boligmarkedet.

- Ofte er det arbejdssituationen, der er tungen på vægtskålen i boligkøbssituationer, tilføjer hun.

<b>Læs også: Danskerne skærer ned på moden</b>

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen