Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

FDM glade for parkeringsdom

Der er tilfredshed hos FDM efter dom i parkeringssag. De håber på lignende regler for private parkeringsselskaber

Hvis flere vil spekulere i at parkere ulovligt efter dommen, så må parkeringsmyndighederne få bedre mulighed for at fjerne biler, ikke udskrive flere bøder, mener FDM. (Foto: Ole Lind)
Hvis flere vil spekulere i at parkere ulovligt efter dommen, så må parkeringsmyndighederne få bedre mulighed for at fjerne biler, ikke udskrive flere bøder, mener FDM. (Foto: Ole Lind)

Oven på dommen i formiddag, hvor Østre Landsret gav en kvinde medhold i at hun kun kunne idømmes én parkeringsbøde pr overtrædelse, er der tilfredshed hos bilejernes interesseorganisation, FDM.

- Vi er selvfølgelig glade, forstået på den måde, at det synspunkt, vi hele tiden har haft, nu er bekræftet af Østre Landsret: At det i et retssamfund som Danmark kræver lovhjemmel at straffe folk og at det på grund af manglende hjemmel nu bliver en umulighed at give mere end én afgift for en parkeringsforseelse, siger afdelingschef for FDM's rådgivning, Per Alkestrup, til ekstrabladet.dk.

Se også: Østre Landsret-dom: Kun 1 afgift pr. ulovlig parkering

Skal også gælde private
Sejren er dog kun halvvejs hjemme for de danske bilister. Afgørelsen gælder nemlig kun for de offentlige parkeringsvagter. De private parkeringsselskaber kan stadig smække én bøde i forruden klokken 23.45 og én til klokken 00.01.

- På det private område er det anderledes, fordi der her er tale om et aftalemæssigt forhold, som ikke er afhængigt af, om der er lovhjemmel eller ej: Så snart, du passerer parkeringsskiltet og kører ind på parkeringsselskabets område, så har du i princippet accepteret de betingelser, parkeringsselskabet har - herunder for eksempel at du kan få én ny afgift pr døgn, siger Per Alkestrup, til ekstrabladet.dk.

Det betyder dog ikke, at de private parkeringsselskaber kan fastsætte reglerne helt, som det passer dem: Der er krav fra EU-retslig side om, at forholdet imellem forseelsen og den strafafgift, man skal betale, skal være rimelig. Herunder om firmaet må idømme flere gange straf for samme forseelse.

- Det for vi forhåbentlig afprøvet ved en sag, vi skal køre 2. oktober imod et privat parkeringsselskab. Nu er der klarhed på den kommunale område og så kommer der forhåbentlig tilsvarende klarhed på det private i løbet af oktober måned, siger Per Alkestrup til ekstrabladet.dk.

Drop bøden og fjern bilen
Parkeringsmyndigheden i København, Center for Parkering, frygter, at bilisterne vil misbruge de nye regler til at parkere ulovligt i lang tid ad gangen uden konsekvenser.

Læs også:

Se også: Frygter P-kaos efter dom

Hos FDM erkender man, at den risiko er til stede, men flere bøder er ikke løsningen, mener Per Alkestrup.

- Det giver selvfølgelig nye udfordringer for kommunerne med parkeringskontrollen, for der er jo ingen af os, der er interesserede i, at folk udnytter regler for at snyde, siger han til ekstrabladet.dk.

Se også: Ny dom giver gode ideer: Parker ulovligt og spar penge

Han opfordrer justitsministeriet til at indkalde den arbejdsgruppe, de har nedsat på trafikområdet, for at finde ud af, hvordan man bedst kommer de hardcore snydere til livs.

- Der, hvor en bilist holder til gene for trafikken eller til fare for fodgængere og cyklister, er det efter min mening ikke et spørgsmål om at sætte girokort efter girokort ind under vinduesviskeren, indtil der ikke er plads til flere. Det er et spørgsmål om at få lovhjemmel til at få bilen fjernet så hurtigt som muligt, siger Per Alkestrup til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen