Dyrt at lade sine skatter stå i huset

Fuldstændig fantastisk uforståelig tekst giver ingen hjælp til pensionister eller andre. Hvis du kender til lignende vanvittige tekster så send dem til mynde@eb.dk

Her er den helt uforståelige tekst, som kommuner og Økonomi- og Indenrigsministeriet m.fl. henviser til, når de skal forsøge at forklare, at pensionsister og andre, der lader deres ejendomsskatter stå i deres huse, skal betale langt mere end tidligere.
Her er den helt uforståelige tekst, som kommuner og Økonomi- og Indenrigsministeriet m.fl. henviser til, når de skal forsøge at forklare, at pensionsister og andre, der lader deres ejendomsskatter stå i deres huse, skal betale langt mere end tidligere.

Jørn Peter Jensen i Herlev føler sig snydt af skiftende regeringer.

Han indgik i 2002 en skriftlig aftale om at lade sine ejendomsskatter stå i huset i Herlev i stedet for at betale dem eller som det også kaldes at lade sine afgifter indefryse i sin ejendom.

Renten blev i aftalen fastfast til halvdelen af diskontorenten. Han underskrev bl.a. en sætning med følgende ordlyd:

- De til enhver tid ydede lån forrentes med en årlig rente, der svarer til halvdelen af Nationalbankens diskonto den 1. oktober det foregående år. Enkelt og nemt!

Her i år finder Jørn Peter Jensen så pludselig ud af, at renten er steget til over 3 pct., hvilket er langt over halvdelen af diskontoen.

- Så gik jeg op til kommunen og sagde, at der var noget galt, men fik at vide, at det var rigtigt nok, for der var kommet en ny lov, fortæller Jørn Peter Jensen og fortsætter:

- Det vil sige, at jeg og andre pensionister indgår en aftale om en lav rente, og så pludselig gælder der nogle helt andre og langt dyrere regler. Hvis renten stiger igen, kan vi hurtigt få spist vore huse op.

- Man vil jo godt selv beregne sin rente, men det er helt umuligt. Nu hedder det helt uforståeligt:

- Lånebeløbene forrentes med en årlig rente, der svarer til et gennemsnit opgjort med to decimaler af den effektive rente på alle udestående realkreditobligationer de 12 foregående måneder pr. 1. oktober det foregående år.

Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk siger:

- Det lyder mærkeligt med den tekst. Med den nye højere rente er mit råd til pensionister og andre:

- Hvis I har pengene stående på en konto, så betal lånet ud. Hvis I ikke har, så gå til det offentlige og bed dem skrive så vi kan forstå, hvad de mener!

1 af 2 Det er blevet meget dyrere at lade være med at betale sine ejendomsskatter. Hvis du har pengene, så betal lånet i ejendommen ud. (Foto: Colourbox)
2 af 2 Her er den helt uforståelige tekst, som kommuner og Økonomi- og Indenrigsministeriet m.fl. henviser til, når de skal forsøge at forklare, at pensionsister og andre, der lader deres ejendomsskatter stå i deres huse, skal betale langt mere end tidligere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen