Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Vi snyder os selv for benzinbesparelser

Vi er ikke så gode som vores nabolande til at køre så økonomisk som muligt. Det koster i benzinregnskabet

Op til hver femte tankfuld benzin kan spares, hvis man følger Trafikstyrelsens spareråd til punkt og prikke. (Foto: Colourbox)
Op til hver femte tankfuld benzin kan spares, hvis man følger Trafikstyrelsens spareråd til punkt og prikke. (Foto: Colourbox)

Inden du trykker speederen i bund og kører sydpå, så skulle du måske læse lidt op på benzinøkonomisk kørsel.

Ifølge en undersøgelsen fra Shell er danskerne dårligere til at køre benzinbesparende end bilisterne i vores nabolande.

Det betyder ifølge beregninger fra Trafikstyrelsen, at vi snyder os selv for besparelser på op til 20 procent: Hver femte tank benzin.

Trafikstyrelsen har anbefalet fem gode spareråd, som kan få benzinforbruget sat ned: Læs de fem spareråd her

Spilder benzin på flade dæk
Kun 45 procent af de danskerne i undersøgelsen, som havde mere end 8000 deltagere fra hele Europa, svarede ja til, at de sørger for at tjekke deres dæktryk og have nok luft i dækkene. Det er 15 procent under det europæiske gennemsnit, skriver Shell i en pressemeddelelse.

40 procent af danskerne svarer, at de forsøger at køre jævnt og følge trafikken, hvilket er 13 procent under det europæiske gennemsnit.

Kun 11 procent af danskerne er ifølge undersøgelsen opmærksomme på at vælge den benzin, hvor bilen kan køre længst på literen. Det er 15 procent under det europæiske gennemsnit.

Ved at følge de simple råd kan man hurtigt spare mange hundrede kroner på en bilferie: Er dæktrykket for lavt, så kan det alene øge bilens brændstofforbrug med 5-10 procent, ifølge Trafikstyrelsen.

Spar 30 procent på rigtigt gear
Det er ikke alle områder, hvor vi halter så langt bagefter:

Når det kommer til at slukke motoren, når man holder stille i længere tid, ligger danskerne kun 3 procent under det europæiske snit. Men det er stadig kun 45 procent af danskerne, som kan sætte kryds i ja-boksen til det spørgsmål.

På et punkt er de danskerne foran medbilisterne fra resten af Europa: Hele 61 procent svarede, at de sørger for at komme så hurtigt op i højere gear som muligt. Det er 9 procent mere end det europæiske gennemsnit.

Se også: Sådan bor du billigere på hotel

Og at vælge det høje gear er et spareråd, som kan mærkes på benzinforbruget: Ifølge Trafikstyrelsen vil forbruget være 30-35 procent højere ved at vælge 3. gear frem for 5. gear, hvis man for eksempel kører bykørsel eller langsom landevejskørsel.

Et sidste spareråd, hvis man skal sydpå, er at sørge for at fylde tanken, når man kommer uden for landets grænser: I skrivende betaler man for eksempel næsten 2 kroner mindre pr liter i Tyskland end i Danmark.

Se priserne på benzin i Europa hos FDM

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen