Jyske Bank lover: Kunderne går fri

Jyske Bank forsikrer om, at nedskrivningerne for 900 millioner kroner ikke kommer til at ramme bankens kunder

Jyske Bank har forståelse for de nye regler fra Finanstilsynet, som er grunden til nedskrivningen. (Foto: Thomas Wilmann)
Jyske Bank har forståelse for de nye regler fra Finanstilsynet, som er grunden til nedskrivningen. (Foto: Thomas Wilmann)

- Det får overhovedet ingen konsekvenser for kunderne.

Så kort og klar lyder udmeldingen fra Jyske Banks administrerende direktør, Anders Dam, efter at banken i dag har været tvunget til at nedskrive voldsomt med ekstra 900 millioner kroner.

Det er hovedsaligt nedskrivninger på ejendomskunder, der bærer skylden for bankens nedskrivninger.

Det sker som følge af Finanstilsynets nye skærpede regler, der betyder, at udlån til nødlidende ejendomskunder skal nedskrives til ejendommens værdi.

Se også: Finanstilsynet giver Jyske Bank bøde

Skærper ikke krav
Anders Dam forsikrer om, at banken allerede er i dialog med de kunder, de nye regler rammer, for at 'få dem i sikker havn'.

- Og med en god og almindelig kreditstyring og et godt samarbejde med kunden, så tror vi altså også, at vi kommer det, siger han.

- Så du kan garantere, at kunderne ikke vil opleve skærpede krav fra jeres side?

- Ikke som følge af det her. De her nedskrivninger er en engangseffekt, siger Anders Dam og tilføjer:

- At vi skal flytte tal fra vores egenkapital til nedskrivninger, det får ingen konsekvens for kunderne. Når man ser på den underliggende drift i banken, så er den jo fornuftig. Så der er ingen grund til at falde ned af stolen i bekymring over det her.

Se også: Oprydningen efter bokser vil tage flere år

Nye regler er nødvendige
Selv om det er Finanstilsynets skærpede krav, der er skyld i Jyske Banks store nedskrivning, har Anders Dam forståelse for nødvendigheden af de nye regler.

- Jeg kan på den ene side godt forstå, at Finanstilsynet har fundet behov for at skærpe reglerne, siger han og tilføjer:

- På den anden side, så øger det ikke ligefrem bankernes appetit på at tage yderligere fast ejendom på bøgerne. Dermed kan det godt medvirke til, at ejendomsmarkedet stadig er lidt forfrossent.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen