Topdanmark taber overvågningssag

Forsikringsselskabet og seks medarbejdere er idømt dagbøder for ulovlig overvågning af syg kvinde

Dagbøder til Topdanmark og seks medarbejdere efter ulovlig overvågning af Kamilla Skjernov, som forsikringsselskabet mener forsøger at svindle sig til erstatning efter rideulykke. (Foto: Mauritius Images)
Dagbøder til Topdanmark og seks medarbejdere efter ulovlig overvågning af Kamilla Skjernov, som forsikringsselskabet mener forsøger at svindle sig til erstatning efter rideulykke. (Foto: Mauritius Images)

Retten i Helsingør har netop afgjort, at Topdanmark og seks medarbejdere brød loven, da de videoovervågede den 42-årige Kamilla Skjernov, mens hun befandt sig på privat område:

En medarbejder ved Retten i Helsingør oplyser til ekstrabladet.dk, at dommer Ulla Ingerslev i en intern mail om den afsagte dom skriver: 'Selskabet og de seks medarbejdere er skyldige i at have filmet en person på et ikke frit tilgængeligt sted, hvilket er i strid med straffeloven'.

Topdanmark og de seks medarbejdere, der var tiltalt i straffesagen, er idømt dagbøder. Topdanmark skal betale i alt betale 30.000 kroner, mens tre ledende medarbejdere må punge ud med i alt 1500 kroner hver. Billigst slipper de tre forsikringsdetektiver, der udførte videoovervågningen af kvinden. De skal hver især betale 1000 kroner.

Læs også:

Se også: Syg kvinde: Topdanmark filmede mig, mens jeg tissede

I sommeren 2006 var Kamilla Skjernov ude at ride, da hendes hest blev angrebet af en løs hund. Hesten løb løbsk, og kvinden hang fast i stigbøjlen, blev slået bevidstløs og slæbt hen over en mark. Erstatningskravet på knap fire millioner kroner er rettet mod Topdanmark, hvor hundens ejer var forsikret. Men i stedet for at udbetale beløbet, besluttede forsikringsselskabet at sætte en overvågning af kvinden i gang.

Kamilla Skjernov lider af kroniske smerter efter ulykken, der gav hende piskesmældsskade, tredobbelt diskusprolaps og hjernerystelse, som i dag giver hende konstant hovedpine.

Læs også:

Se også: Sådan blev syg kvinde overvåget

Anonymt tip førte til overvågning
Hos Topdanmark troede man dog ikke på, at Kamilla Skjernov var så hårdt medtaget som hun selv og lægeerklæringer sagde.

Og et tip fra en anonym person om, at Kamilla Skjernovs oplysninger om sin tilstand efter ulykken ikke stemte overens med hendes reelle begrænsninger og situation, afgjorde, at overvågningen af kvinden måtte sættes i gang.

Den foregik blandt andet uden for et stutteri på Præstevejen 38 i Græsted nord for København, hvor Kamilla Skjernov har opstaldet sine to heste og gik ud fra, at hun var privat.

Læs også:

Denne mand påstod, at han havde mistet næsten hele synet og ville have flere millioner i erstatning. Da forsikringsselskabet tog ham i at køre rundt i bil, kostede det ham både erstatning og en fængselsdom for bedrageri. (Foto: Alm. Brand) Dine Penge - 20. apr. 2012 - kl. 19:22 Her kører blind forsikringssvindler bil

ekstrabladet.dk forsøger at få en kommentar fra Topdanmark, Kamilla Skjernov og anklageren, advokaturchef Helle Just Christensen.

Principiel sag
Hun fortalte under retssagen til ekstrabladet.dk, at hun betragter sagen principiel i den forstand, at den handler om, hvor grænserne går for, hvad et forsikringsselskab kan tillade sig:

- Hvor meget skal man sætte sig ind i tingene, før man iværksætter den slags overvågning. Hvor megen viden skal man have, for at man kan holde sig ansvarsfri, sagde Helle Just Christensen i Retten i Helsingør tidligere på måneden.

Ifølge dommen skulle Topdanmarks forsikringsdetektiver, som dommeren selv har kaldt medarbejderne under retssagen, have undersøgt, om stutteriet grundigere, før de gav sig til at filme Kamilla Skjernov.

Man må formode, at Helle Just Christensen er tilfreds med dommen, da den opfylder samtlige anklagemyndighedens krav.

Topdanmark skal betale 15 dagbøder på hver 2000 kroner, de tre ledende medarbejdere 10 dagbøder på hver 150 kroner og de tre forsikringsdetektiver 10 dagbøder på 100 kroner.

Ifølge dommen er 'forvandlingsstraffen for bøden for hver af de tiltalte fængsel i 10 dage'.

Læs rettens domsresumé her.

ekstrabladet.dk følger sagen...

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere