Børnebørnene bliver milliardærer

Mærsk Mc-Kinney Møllers død giver ikke umiddelbart anledning til den store magtkamp i A.P. Møller-Mærsk koncernen. Det hele er aftalt på forhånd

Alt er aftalt og skrevet ned til mindste detajle.

Derfor skal familie, aktionærer, forretningsforbindelser og medarbejdere ikke forvente den store rundtossethed efter Mærsk Mc-Kinney Møllers pludselige, men ikke overraskende død. Manden nærmede sig trods alt 99 år.

Alt er planlagt
Afdødes personlige assistent, advokat Lars-Erik Brenøe er familiens fortrolige og har været det i mange år, ja næsten hele sin karriere.

- Det er meget svært for mig at sige noget netop nu, siger Lars-Erik Brenøe umiddelbart efter meddelelsen om skibsrederens død var blevet offentliggjort.

Et er stensikkert.

Der er styr på arvefølgen og pengenes vej til børn og børnebørn fra Mærsk Mc-Kinney Møller, som blev enkemand for nogle år siden efter at hans store kærlighed Emma døde.

Se også: Mærsk mere populær end dronningen

Hvor stor Mærsk Mc-Kinneys Møllers privater formue er ved kun ganske få personer i landet, men et kvalificeret gæt er fra fire til ni milliarder kroner.

De tre døtre Ane, Leise og Kirsten kommer til at dele den store formue, og de sikret mindst et milliardbeløb hver, og i bedste fald helt op til 2,5 mia. kr. hver.

Børnebørn forgyldes
De ni børnebørn med Robert og Johan Uggla som de erhvervsaktive i A.P. Møller-koncernen er ligeledes sikret ganske betydelige beløb.

Hvornår pengene frigives vides ikke, og det vil tage nogle år før de kan kalde sig lige så store milliardærer som deres mødrene ophav, men de vil være økonomisk sunde og uafhængige fra nu af og i flere generationer, næsten uanset hvad der måtte ske i fremtiden.

Samfund - 16. apr. 2012 - kl. 14:27 TV: Pressechef: Mærsk var frisk til det sidste

Oprindelig var der 10 børnebørn, men familien oplevede den store sorg i 1998, at miste Niels Arnesen, der døde blot 15 år gammel under en motionstur.

Robert og Johan er sammen med deres mor Ane Uggla udset til at styre Danmarks store virksomhed med en omsætning på over 322 mia. kr.

Første skridt på vejen uden den gamle er, at Ane Uggla sætter sig i formandsstolen i den store fond, der fortsat kontrollerer verdensfirmaet, der har hovedsæde ved havnefronten i København.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere