Ægtepar vil ikke dele formuer ved skilsmisse

Flertallet af danskerne mener ikke, at formuen skal deles ved skilsmisse. Men kun de færreste indgår ægtepagt

Kun hver fjerde dansker mener, at formue, der er skabt før ægteskabet, bør deles ved skilsmisse.

Og kun omkring en tredjedel synes, at arv bør deles. Alligevel har kun syv procent af de danske ægtepar oprettet en ægtepagt.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for Danske Familieadvokater.

Ægteparrene kan dermed få sig en slem overraskelse, hvis de en dag går fra hinanden, for ifølge loven skal man dele sin formue med sin partner, hvis man bliver skilt.

Danske Familieadvokater finder det bekymrende, at danskerne i så lille omfang opretter ægtepagter, når de tilsyneladende ikke ønsker at dele deres formue, hvis de skal skilles.

- Hovedparten af os lever, som om vi - til trods for de høje skilsmissetal - aldrig vil blive skilt. Vi går rundt med skyklapper på, får ikke taget de svære samtaler med vores ægtefæller, siger Helle Larsen, der er formand for Danske Familieadvokater.

Pensionsopsparinger blev i 2006 undtaget fra reglerne om, at formuer skal deles mellem ægtefæller. Hvis man bliver skilt, har man som udgangspunkt ret til at beholde sin egen pensionsopsparing.

Hvis man ønsker, at det skal være anderledes, for eksempel fordi den ene ægtefælle går hjemme ved børnene i nogle år, er det igen nødvendigt med en ægtepagt.

Ifølge Helle Larsen kan mange ægtepar få sig en grim overraskelse, hvis de en dag går fra hinanden.

- Har en kvinde i et ægteskab eksempelvis arvet tre millioner kroner efter sine forældre, er hun tvunget til at dele pengene med sin mand, hvis de bliver skilt, mens manden ikke er tvunget til at dele sin pensionsopsparing, selvom den måske er ligeså stor, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere