Fire anholdt hos Berlingske

Da SKAT tog på rundtur i danske mediehuse, måtte fire rengøringsfolk fra Berlingske Hus følge med. Der venter nu rengøringsfirmaet en kæmpebøde

En aktion fra SKAT blev dyr for fire rengøringsfolk og et rengøringsfirma. (Foto: Colourbox)
En aktion fra SKAT blev dyr for fire rengøringsfolk og et rengøringsfirma. (Foto: Colourbox)

Det blev en dyr omgang for fire rengøringsfolk hos Berlingske Media, da SKAT og politi tog på rundtur på ni danske aviser og tv-stationer. De fire blev nemlig anholdt, og to af dem kan se frem til en udvisning. En tredje har indrejseforbud, og den fjerde fremviste falske papirer, oplyser SKAT i en pressemeddelelse.

Rengøringsfolkene er ikke ansat hos Berlingske Media, men derimod af et firma, der er hyret til at gøre rent i det store hus i Pilestræde. men Berlingske Media har ikke selv opdaget, at deres rengøringsleverandør brugte illegal arbejdskraft.

Se også: Skat og banken tager penge fra din konto

Det får dog ikke økonomiske konsekvenser for mediehuset. Rengøringsfirmaet kan derimod regne med en bøde på 10.000 pr. ulovlige medarbejder - en bøde, der vil løbe op i 40.000 kroner for de fire ulovligt ansatte.

- Ulovlig rengøring er et meget stort problem i dansk erhvervsliv, fortæller afdelingsleder Hanne Nielsen fra Skat til journalisternes fagblad, Journalisten.dk.

På de otte andre mediesteder, hvor SKAT kontrollerede i alt 34 rengøringsfolk, var der ingen eller 'kun mindre problemer', oplyser SKAT.

Fusk for 300 millioner
I de første ni måneder af 2011 har SKAT opkrævet cirka 300 millioner kroner fra rengøringsfirmaer, der har snydt med enten moms, A-skat eller deres egentlige omsætning, oplyser Hanne Nielsen til Journalisten.

Se også: Skattesnyd koster staten 7 mia. om året

SKAT sætter i øjeblikket fokus på udlicitering af rengøring hos virksomheder. Her bliver virksomheder rådgivet i, hvad de skal være opmærksomme på, når de hyrer underleverandører til at vaske gulv og tørre støv af. Problemet med sort arbejde og illegale ansættelser er nemlig især stort hos leverandører af rengøring, og derfor er en indsats på det område ekstra vigtig.

- Erhvervslivet har med stor interesse taget det nye koncept til sig, og der er indtil nu implementeret i rengøringskontrakter for mere end 600 mio. kr. Det er meget glædeligt, for vi skal jo gerne komme problemet til livs, siger Hanne Nielsen fra SKAT.

SKAT forsætter i den kommende tid med at kontrollere rengøringen i forskellige brancher. Læs mere om kontrollen her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen