Købere kan vælge og vrage i køb af bolig

Boligtal er godt nyt for køberne men dårligt for sælgerne. April ligger rekordhøj for boliger til salg

Det er syv år siden, at købere af boliger har haft så meget at vælge imellem. Det er godt nyt for de boligsøgende - men trist for sælgerne.

Det siger cheføkonom Ulrikke Ekelund, BRFkredit i forbindelse med, at Realkreditrådet er kommet med nye tal for antallet af boliger til salg på internettet.

- Den gode nyhed til sælgerne er dog, at renten stadig er relativ lav lidt tid endnu, hvilket fortsat bør give køberne gode muligheder for at investere i en bolig, siger hun.

I april var der over 67.000 boliger til salg på nettet. Det er det højeste tal siden 2004.

- Selvom sælgerne i disse tider er udfordret på at komme af med deres bolig, afspejles det ikke i så høj grad i udbudspriserne. På årsbasis er de dog faldet knap to procent for parcelhuse og otte for lejligheder, siger Ulrikke Ekelund.

Hun mener, at det er et tegn på, at sælgerne forsøger at nærme sig den pris, som de reelt kan få for deres bolig. Mentalt er sælgerne dog indstillet på, at det ikke er let at slippe af med en bolig.

- Derfor er tålmodigheden lidt større, og der er en vis tilbageholdenhed med at nedsætte priserne yderligere, fastslår cheføkonomen.

Hos BRFkredit regner man med, at det store udbud af boliger ser ud til at fortsætte godt ind i 2011.

- Det betyder, at man som sælger til dels skal skille sig ud for at komme af med sin bolig. Et godt udgangspunkt er at sætte prisen realistisk fra starten, så man til at begynde med kan tiltrække mulige købere, siger Ulrikke Ekelund.

Samlet er forventningen, at priserne på landsplan vil stige med op til to procent på parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder, mens priserne på fritidshuse til gengæld vil falde med op til to procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer