Kunder hiver Løkken Sparekasse i retten

Kunder i den krakkede Løkken Sparekasse kan nu se frem til, at retten skal afgøre, om de kan få tabte penge retur

Kunder i den krakkede Løkken Sparekasse får nu en chance for at få fingre i deres tabte penge. Banken bliver hevet i retten. (Foto: Colourbox)
Kunder i den krakkede Løkken Sparekasse får nu en chance for at få fingre i deres tabte penge. Banken bliver hevet i retten. (Foto: Colourbox)

Kunder i den krakkede Løkken Sparekasse får nu en chance for at få deres tabte penge tilbage. 1400 kunder har fået fri proces til at hive banken i retten, oplyser DR Nordjylland.

Fri proces
Det er Civilstyrelsen, der har givet kunderne ret til fri proces i et gruppesøgsmål, hvor de kan få deres udgifter dækket i forbindelse med en kommende retssag.

Det er Foreningen Garantløkken, der på kundernes vegne har søgt om fri proces. Og næste skridt er nu, at Lett Advokatfirma skal færdiggøre en stævning.

Stævningen vil blive indleveret til Retten i Hjørring men med anmodning om, at sagen henvises til Vestre Landsret. Foreningen forventer, at dette senest vil ske inden udgangen af oktober 2010.

Ledelsens og bestyrelsens ansvar
En advokatundersøgelse har tidligere slået fast, at det var ledelsens og bestyrelsens ansvar, at det gik galt i Løkken Sparekasse.

Af undersøgelsen fremgår det, at sparekassen krakkede som følge af alt for risikable lån til ejendomssektoren og generelt manglende styr på kreditsiden i sparekassen. Ledelsen levede ikke op til sit ansvar.

Bestyrelsen har dog klaget over undersøgelsen til Advokatnævnet. De tidligere sparekassefolk mener, at advokaterne har tilsidesat god advokatskik, da de har lavet en undersøgelse, der fremtræder som værende uvildig.

Overvejer sag mod tidligere ledelse
Løkken Sparekasse gik konkurs for halvandet år siden. De sunde dele i det lille lokale pengeinstitut blev opkøbt af Nordjyske Bank - mens de usunde og tabsgivende dele blev indlemmet i det statslige selskab Finansiel Stabilitet.

Det er kun sparekassen, der skal i retten - men kunderne overvejer om også den tidligere ledelse skal for retten.

Det er ikke alle utilfredse bankkunder, der får fri proces. Eksempelvis fik aktionærerne i Roskilde Bank sidste år nej, da de søgte om fri proces i Civilstyrelsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen