Lønmodtagere er klar til efterlønsreform

FTF, der blandt andet repræsenterer skolelærere, pædagoger, sygeplejersker og bankfolk, åbner for ny diskussion om en efterlønsreform

Det er nødvendigt at fastholde de ældre på arbejdsmarkedet, melder FTF ud. (Foto: Colourbox)
Det er nødvendigt at fastholde de ældre på arbejdsmarkedet, melder FTF ud. (Foto: Colourbox)

Debatten om efterløn vil ikke dø. Men at initiativet til en fornyet diskussion af at hæve efterlønsalderen kommer fra lønmodtagerne, er mildt sagt uventet. Det er hovedorganisationen FTF, der repræsenterer blandt andre skolelærere, pædagoger, sygeplejersker og bankfolk, som nu bringer emnet på bane. Det skriver Politiken.

- Senere eller mere gradvis tilbagetrækning er helt nødvendigt, hvis vi vil sikre arbejdskraft til både at levere og finansiere den brede velfærd, sagde formand Bente Sorgenfrey på FTF's kongres.

Ingen tør sige noget højt
- Alle taler om reformer, når kameraerne er slukkede på Christiansborg, men næsten ingen siger det højt. Jeg tror imidlertid, at vi bliver nødt til at tage den politiske debat om de nødvendige reformer og tage vores del af ansvaret, siger Bente Sorgenfrey.

I sommer foreslog regeringens Arbejdsmarkedskommission, at efterlønnen blev helt afskaffet over 10 år eller velfærdsforliget rykket frem, så det træder i kraft om et par år, men de forslag blev skudt ned af regeringen.

Diskussionen skal tages
Selv om beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter kongressen ikke ønskede at kommentere FTF's efterlønsudspil, så mener Arbejdsmarkedskommissionens formand, Jørgen Søndergaard, at det er fornuftigt at tage diskussionen.

Professor Jesper Due fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier på Københavns Universitet betegner det overfor Politiken som 'bemærkelsesværdigt', at FTF går ind i efterlønssagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere